Jens Fahrbring inledde veckans South African Open med en bogeyfri 65-rond och delar andra plats // Foto: Getty Images

Tournytt

Vass inledning av Fahrbring

Delar andraplatsen i Sydafrika efter kanonrond.

Text: Martin Strömberg • 2022-12-02 Uppdaterad 2022-12-02

Det är andra veckan av den nya säsongen på DP World Tour och sju svenskar finns på plats för den första lilla sydafrikanska turné som inleder 2023. Förra veckan i Joburg Open slutade Simon Forsström på delad niondeplats och han inledde veckans South African Open med en rond på 71 slag (-1) och delad 65:e plats i resultatlistan.

Bäst av svenskarna första dagen gick det för Jens Fahrbring som delar andraplatsen efter en fläckfri 65-rond (-7). Fahrbring hade ett par skapliga säsonger på DP World Tour 2016-17 med en tredjeplats i Italian Open och en femteplats i Porsche European Open som bästa placeringar och nu verkar han hittar formen igen. Fahrbring undvek bogeys under första dagen på Blair Atholl Golf & Equestrian Estate och är bara ett slag bakom ledande sydafrikanen Thriston Lawrence. Det var spelet in mot green som fungerade bäst för Fahrbring som tjänade över 4,2 slag mot fältet i den kategorin.

Näst bästa svensk efter första dagens spel är Jens Dantorp på en delad 13:e plats efter 67 slag (-4) Dantorp inledde med en bogey med radade sedan upp sex birdies, en bogey och resten par på övriga 17 hål. Dantorp leder puttningsstatistiken efter första ronden med över 4,8 slag intjänade mot övriga spelare på greenerna.

Fjärde svensk att inleda under par var Mikael Lindberg som delar 38:e plats efter en rond på 70 slag (-2).

Klicka på bilden nedan för fullständiga resultat


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-12-02
TournyttDP World TourJens DantorpJens FahrbringMikael LindbergSimon ForsströmSouth African OpenThriston LawrenceTournytt
Scroll to Top