Det ser bra ut för Jens Fahrbring inför ännu en helg i Johannesburg med en femteplats efter två ronder // Foto: Getty Images

Fortsatt tätkänning för Fahrbring

Åska störde spelet andra dagen i Johannesburg.

Text: Martin Strömberg • 2022-12-02 Uppdaterad 2022-12-02

När andra ronden av South African Open bröts fanns flera svenska spelare kvar på banan. Speltiden andra dagen blev kortad på grund av åskväder men den bäst placerade svensken hann spela klart sina två första ronder. Jens Fahrbring, som inledde med en fin 65-rond, gick runt på 70 slag under fredagen och är inför helgen på ensam femteplats på nio under par. Fahrbring gjorde fyra birdies, två bogeys och resten par under andra ronden och det var återigen spelet in mot green som imponerade mest. Fahrbring är tvåa i den kategorin i hela fältet med 3,5 slag intjänade mot övriga.

Jens Dantorp fick en tung inledning andra ronden med en dubbelbogey på sitt andra hål och han var tre över par efter fem spelade hål. Tre raka birdies vid vändningen tog honom tillbaks till par för ronden och med fyra under par totalt efter tio spelade hål andra ronden har Dantorp en delad 28:e plats just nu.

I ledningen finns fortfarande sydafrikanen Thriston Lawrence på 13 under par efter ronder på 64-67.

Kvalgränsen ser ut att hamna på två under par och det är precis där som Mikael Lindberg befinner sig på en delad 57:e plats. Lindberg är på par andra dagen och får spela klart sina sista nio hål under lördagsmorgonen. Simon Forsström, som slutade nia förra veckan, hann bara spela sju hål andra ronden och är också han på par för dagen och just nu på en delad 88:e plats på ett under par.

Övriga svenskar är längre ner i resultatlistan.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-12-02
TournyttDP World TourJens DantorpJens FahrbringMikael LindbergSimon ForsströmThriston LawrenceTournytt
Rulla till toppen