Alexander Norén har ett fint utgångsläge inför helgens sista två ronder av årets DP World Tour // Foto: Getty Images

Tournytt

Norén: “Behöver långa drives på den här banan”

Svensken delar tredjeplatsen inför de avslutande 36 hålen.

Text: Martin Strömberg • 2022-11-18 Uppdaterad 2022-11-18

Efter en fin 66-rond första dagen tog sig Alexander Norén runt på 69 slag andra ronden. Det innebär en delad tredjeplats efter halva DP World Tour Championship på nio under par, tre slag bakom ledande engelsmännen, Matthew Fitzpatrick och Tyrrell Hatton.

– Det kändes lättare igår på något vis. Idag var det som att man fick en liten smäll på grund av att man trodde att banan var lättare än den är. Banan spelas lite annorlunda från när jag var här senast för tre år sedan, mer ruff, och man kan inte ens vara säker på att träffa greenen med en wedge därifrån, förklarade Norén efter sin andrarond.

Norén lyfte också fram vikten av att slå långt från tee på Jumeirahs Earth Course för att kunna ha vettiga slag in mot greenerna.

– Man behöver definitivt långa drives på den här banan även om de inte alltid är i fairway.

Och Norén har skött sig bra så här långt med längsta klubban i bagen. Han är på åttonde plats i fältet när det gäller fairwayträffar med drygt 64 procent och när det gäller tjänade slag totalt från tee så är han på femte plats.

Ännu vassare har Norén varit när det gäller spelet runt greenerna. Där har bara tysken Marcel Schneider överglänst Norén.

Joakim Lagergren är näst bästa svensk efter två ronder av DP World Tour Championship på en delad 29:e plats efter ronder på 73-71. Sebastian Söderberg är delad 38:a på två över par efter ronder på 70-76.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-11-18
TournyttAlexander NorénDP World Tour ChampionshipJoakim LagergrenMatthew FitzpatrickSebastian SöderbergTournyttTyrrell Hatton
Scroll to Top