Alex Norén hade studerat Rory McIlroys sving extra noga inför tourfinalen i Dubai. Det gav utslag på tee. BIld: Getty Images

DP World Tour

Bogeyfri Norén visar klass i tourfinalen

Ensam trea efter första dagen av DP World Tour Championship.

Text: Bo Hansson • 2022-11-17 Uppdaterad 2022-11-17

En seger i Tour Championship i Dubai ger 2 000 poäng på Race to Dubai-rankingen. Sju spelare har en teoretisk chans att ta hem totalsegern: Rory McIlroy, Ryan Fox, Matt Fitzpatrick, Tommy Fleetwood, Viktor Hovland, Shane Lowry och Adrian Meronk.
Alex Norén gick in i tävlingen som 31:a på rankingen och är för långt efter poängmässigt för att ha den möjligheten. Däremot har han skaffat sig ett bra läge för att kunna vinna själva tävlingen.
Efter en bogeyfri 66-rond som innehöll sex birdies, varav fem sista nio, är Alexander Norén trea efter första dagens spel. Han är ett slag efter Tyrell Hatton och Matt Fitzpatrick som båda gick runt på 65 slag (–7).
Norén spelade starkt från tee. Så har han också haft världsettan Rory McIlroys driversving på repeat inför tävlingen.
– Jag vet ju att driver är en nyckel här. I dag var jag bättre med drivern än vad jag någonsin varit här, säger Norén till DPWT.

Sebastian Söderberg började starkt med tre birdies första nio. Det blev ytterligare två på hemvägen men också tre bogeys. Söderberg kom in på 70 slag (–2) och är d14 inför fredagen.

Tredje svensken i startfältet, Joakim Lagergren, fick en tuff start med tre raka bogeys men avslutade desto bättre med birdie, eagle på de två sista hålen och lyckades ta sig in på 73 slag (+1). Lagergren är d33.

Starfältet består av 50 spelare som går i 25 tvåbollar. Ingen kvalgräns.
På fredagen spelar Alex Norén i näst sista boll tillsammans med Arni Arnaus. De slår ut 09.35, svensk tid. Dubai är tre timmar före Sverige.
08.30: Sebastian Söderberg/David Law.
06.55: Joakim Lagergren/Fabrizio Zanotti.

Tävlingen sänds i V Sport Golf med start 08.00.

VECKANS LEDARTAVLOR


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Hansson • 2022-11-17
TournyttAlexander NorénDP World TourDP World Tour ChampionshipJoakim LagergrenSebastian SöderbergTournytt
Rulla till toppen