Tobias Edén satte klart bästa ronden hittills i DP World Tours finakval efter en magisk 61-rond under lördagen // Foto: Getty Images

Tournytt

Magisk svensk kvaldag i Spanien

Forsström i ledningen och magisk 61-rond av Edén i Tarragona.

Text: Martin Strömberg • 2022-11-13 Uppdaterad 2022-11-13

Halva sista steget av årets kvalskola till DP World Tour är spelat, 54 hål av 108. Och tredje dagen blev en stor framgång för flera av de svenska spelarna som hade tre av de fem bästa scorerna och hela 12 av de 15 spelande svenskarna var under par för dagen. Klart bäst av alla under söndagen var Tobias Edén som via tio birdies, åtta par och 61 slag på Lakes Course avancerade hela 83 placeringar, från en delad 93:e till en delad tiondeplats.

Lägg därtill att Simon Forsström fortsatte sin framfart och gick upp i ensamledning efter en rond på 65 slag, trots att han avslutade med dagens enda bogey på Hills nionde hål, hans 18:e. Forsström är med sina totalt 15 under par två slag före danske John Axelsen och engelsmannen Daniel Brown. Också Niklas Lemke hade en fin dag på Hills med åtta birdies och bara en bogey för 65 slag. Lemke är ensam fyra efter halva finalkvalet med tolv under par.

– Jag vet att vi bara är halvvägs och mycket kan fortfarande hända så jag behöver fortsätta att fokusera på resten av veckan. Det skulle betyda allt för mig att ta mig till DP World Tour eftersom jag aldrig gjort det tidigare, det skulle förändra allt, sa Forsström efter tredje ronden, som han var mycket nöjd med.

– Jag är jättenöjd med spelet idag och jag har nog aldrig slagit bollen bättre än nu.

De 25 främsta i finalkvalet belönas med ett kort till DP World Tour 2023 och just nu ligger spelare på delad 24:e plats sju under par.

Jens Fahrbring är närmaste svensk utanför de 25 just nu på en delad 37:e plats på fem under par.

Här är alla svenskresultat efter 54 hål:


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-11-13
TournyttDaniel BrownDP World TourJens FahrbringJohn AxelsenNiklas LemkeSimon ForsströmTobias EdénTournytt
Scroll to Top