David Lingmerth är på en femteplats efter två ronder av World Wide Technology Championship i Mexiko // Foto: Getty Images

Vass puttning lyfte Lingmerth

Alla svenskar vidare till helgen i Mexiko.

Text: Martin Strömberg • 2022-11-05 Uppdaterad 2022-11-05

David Lingmerth vann Nationwide Children´s Hospital Championship på Korn Ferry Tour i augusti och tog sig tillbaks till PGA Tour. Efter två ronder av veckans World Wide Technology är han på femte plats och jagar sin första seger på PGA Tour sedan segern i Memorial Tournament 2015 då han besegrade engelsmannen Justin Rose i särspel. Ronder på 65-66 innebär elva under par och Lingmerth är fem slag bakom ledande amerikanen Russell Henley.

Lingmerth har varit stabil från tee under de första två ronderna och träffat 20 av 28 fairways på El Camaléon GC, men det är puttningen som sticker ut mest när man kikar på statistiken. Lingmerth har 1,47 puttar per greenträff och är fyra i hela fältet med de siffrorna.

Också Alexander Norén har viss kontakt med toppen. Norén har gått runt på 67-69 och delar 29:e plats. Även den tredje svensken till start, Henrik Norlander, klarade kvalgränsen och delar 42:a plats efter ronder på 67-70.

För normmannen Viktor Hovland, som har möjligheten att ta sin tredje raka seger här i Mexiko, finns absolut chansen kvar. Men han kommer att behöva en riktigt topphelg då han är åtta under par och på delad 14:e plats, åtta slag bakom ledande Henley.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-11-05
TournyttAlexander NorénDavid LingmerthHenrik NorlanderPGA TourRussell HenleyTournyttViktor Hovland
Rulla till toppen