Linn Grant är delad nia inför sista ronden av BMW Ladies Championship i Sydkorea // Foto: Getty Images

Stark tredjerond av Grant

Delar niondeplatsen inför sista ronden i Sydkorea.

Text: Martin Strömberg • 2022-10-22 Uppdaterad 2022-10-22

Linn Grant gick runt på 68 slag (-4) under tredje ronden av BMW Ladies Championship på Oak Valley CC i Sydkorea. Svenskan inledde lördagen urstarkt med eagle på andra hålet och sedan birdies på fjärde och sjunde. På sista nio finns en hel del bra möjligheter men två birdies och två bogeys där innebar att Grant fick nöja sig med att gå på par in och 68 slag totalt. Hennes nio under par totalt ger ändå en viss tätkänning och hon är delad nia inför sista ronden, sex slag bakom ledande thailändskan Atthaya Thitikul.

Grant har bara spelat fyra tävlingar på LPGA Tour den här säsongen men bra placeringar i majors och en delad fjärdeplats i ISPS Handa World Invitational gör att hon säkrat sina spelrättigheter på LPGA nästa år, och hon är inför veckans tävling på 88:e plats på Order of Merit.

Det finns helt klart mer att hämta inför sista ronden då Grant har missat en hel del fairways och greener under de tre första ronderna.

Anna Nordqvist gick tredje ronden på 71 slag och klättrade något till en delad 42:a plats medan Frida Kinhult hade 72 slag för tredje dagen i rad och parkerar på en delad 51:a plats.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-10-22
TournyttAnna NordqvistAtthaya ThitikulFrida KinhultLinn GrantLPGA TourTournytt
Rulla till toppen