Linda Wessberg under torsdagens rond i Delhi. Foto: Ladies European Tour.

Svenskan i tidig ledning efter HIO

Linda Wessberg förstod först inte att bollen gått i hål.

Text: Eric Franzén • 2022-10-20 Uppdaterad 2022-10-20

Linda Wessberg startade torsdagen med en birdie på DLF G & CC:s öppningshål. En skön inledning på årets Hero Women’s Indian Open samt en lätt fingervisning om hur torsdagens rond skulle arta sig. Efter tre raka par på följande hål äntrade Wessberg tee på det 135 meter långa hål 5. Baksvingen påbörjades med en järnåtta i handen och resulterade i ett bra slag där Wessberg inte riktigt förstod vad som hänt innan de kom närmare greenen.

– Vi kunde inte riktigt se bollen eftersom vi trodde den var väldigt nära en av de andra spelarnas boll, förklarade Wessberg för Ladies European Tour efter ronden.

42-åringen vände sedan på 32 slag efter en birdie på nian. Bakre halvan startade därefter lite skakigt med en bogey, som dock visade sig bli dagens enda i kortet. Wessberg studsade dock snabbt tillbaka med fyra birdies under de återstående åtta hålen.
På totalt sju under par och 65 slag för dagen toppar Linda Wessberg ledartavlan i skrivande stund, ett slag före fransyskan Anais Meyssonnier.

– Det kändes inte som att jag spelade jättebra, men jag gav mig själv en del riktigt bra chanser och rullade i en del bra puttar, säger Linda Wessberg.

Den fyrfaldige segrarinnan på damernas europatour har haft en ganska skakig säsong med en 13:e plats i German Masters som årets hittills bästa notering.

– Jag har inte haft ett riktigt bra år. Jag har spelat ganska hyfsat men inte alls puttat bra. När jag nu slutligen får se bollen gå i hål är det något som hjälper och är bra för självförtroendet.

Elin Arvidsson öppnade också tävlingen starkt, och delar för närvarande tredjeplatsen på fyra under par.


Text: Eric Franzén • 2022-10-20
TournyttElin ArvidssonLadies European TourLinda Wessberg
Rulla till toppen