Det svenska flicklandslaget tog ett fint VM-silver i Kanada efter en spännande avslutning // Foto: Swedish Golf Team

Svenskt VM-silver i Kanada

Flicklandslaget slutade tvåa efter spännande slutrond.

Text: Martin Strömberg • 2022-10-16 Uppdaterad 2022-10-16

Det svenska flicklandslaget med Meja Örtengren, Nora Sundberg och Matilda Björkman tog ett fint silver när Lag-VM för flicklandslag avgjorde på Angus Glen GC i Kanada. Det stod länge och vägde om segern mellan Spanien och det svenska laget men några hål i mitten av sista ronden avgjorde till spansk fördel. Sverige var till slut fyra över par och fem slag bakom de segrande spanskorna.

– Alla tjejer har verkligen en stor del i denna medaljen. Det finns många lärdomar att ta med sig och många saker som visar att tjejerna jobbar på ett bra sätt. Svensk flickgolf står starkt internationellt visar både silver på VM och EM, sa coachen David Olsson efter andraplatsen.

I den individuella delen av VM slutade Meja Örtengren trea på tre under par. Hon var tre slag bakom segrande spanjorskan Cayetana Fernandez och ett slag bakom tvåan Maria José Marin från Colombia.

– Jättekul att tävla igen och speciellt med detta laget. Det har varit en tuff bana som straffar dåliga slag hårt. Mitt spel har varit lite upp och ner och det finns mer att hämta i alla rundor vilket känns positivt för framtiden, sa Meja Örtengren efteråt.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-10-16
TournyttCayetana FernandezDavid OlssonLag-VM flickorMaria José MarinMatilda BjörkmanMeja ÖrtengrenNora SundbergTournytt
Rulla till toppen