Joakim Lagergren slutade tvåa i Andalucia Masters och klättrar ordentligt på Race to Dubai // Foto: Getty Images

Lagergren lyfter efter drömputtning

"Jag var överallt idag och tror jag sett varenda del av Valderrama"

Text: Martin Strömberg • 2022-10-15 Uppdaterad 2022-10-15

Joakim Lagergren är delad tvåa inför sista ronden av Estrella Damm N.A. Andalucía Masters på Real Club Valderrama i södra Spanien och det är framförallt vass puttning som lyft svensken. Under tredje ronden behövde Lagergren bara 24 puttar på Valderramas blixtsnabba och luriga greener, han har ett snitt på 1,41 putt per greenträff hittills, och totalt har han tjänat 4,23 slag mot fältet på greenerna de tre första ronderna.

– Jag var överallt idag och tror jag har sett absolut varenda del av Valderrama. Mitt närspel har varit bra men jag behöver bli bättre från tee, sa Lagergren efter sin rond.

Under lördagen rullade han i fyra raka puttar från hål 12-15 mellan tre och åtta meter, och fyllde sedan på med en eagleputt från sju meter strax utanför green på hål 17 och en härlig parputt från fem meter för ett bunkerpar och 67 slag för ronden på sista hålet.

– Så fort man träffar fairway har man bra möjligheter här och jag tror att jag tog tillvara på varenda en idag.

Totalt är Lagergren tio under par och sex slag bakom ledande spanjoren Adrian Otaegui. Joakim Lagergren är på en 127:e plats på Race to Dubai inför veckan men om han håller sin andraplats även under sista ronden klättrar han cirka 70 placeringar upp bland de 60 främsta.

Näst bästa svensk efter tre ronder är Marcus Kinhult som inledde sin tredjerond med att sänka andraslaget på första hålet. Kinhult gick sedan ett under resten av hålen och med två under par totalt delar han 14:e plats.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-10-15
TournyttAdrian OtaeguiDP World TourJoakim LagergrenMarcus KinhultTournyttValderrama
Rulla till toppen