För andra veckan i rad är Joakim Lagergren uppe i toppen av DP World Tour // Foto: Getty Images

Lagergren har tätkänning på Valderrama

Leder puttningsstatistiken efter två ronder.

Text: Martin Strömberg • 2022-10-14 Uppdaterad 2022-10-14

Förra veckan i Open de España visade Joakim Lagergren fin form och inledde tävlingen med 64 slag. Det blev till slut en delad 23:e plats efter att ha tappat under slutronden med 73 slag. I veckans Estrella Damm N.A. Andalucía Masters visar Lagergren igen att formen finns där. Han är ensam fyra efter två ronder, tre slag bakom tre spelare som delar ledningen på nio under par. Lagergren avslutade starkt under fredagens rond med bra birdieputtar på hål 13 och 14 innan han räddade par från bunkern på det tuffa 15:e hålet. En birdie också på det 17:e innan han gjorde ett snyggt par på avslutningshålet innebar 67 slag andra dagen och sex under par totalt.

Puttningen har sett fantastisk ut för Lagergren på Valderramas erkänt svåra greener och han toppar puttningsstatistiken med 4,06 intjänade slag på övriga spelare i startfältet. Lagergren är på 127:e plats på Race to Dubai inför veckans tävling och behöver klättra för att säkra kortet och eventuellt spela sig in i Tourfinalen i Dubai dit de 50 främsta kvalificerar sig.

Fem av sex svenska spelare klarade kvalgränsen och näst bäst av de blågula är Vincent Norrman och Marcus Kinhult på ett över par. Duon får dessutom spela tillsammans under lördagens tredjerond.

I ledningen på nio under par finns australiensaren Min Woo Lee och spanjorerna Angel Hidalgo och Adrian Otaegui på nio under par.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-10-14
TournyttAdrian OtaeguiAngel HidalgoDP World TourJoakim LagergrenMarcus KinhultMin Woo LeeTournyttVincent Norrman
Rulla till toppen