Albert Hansson och Nathalie Borg höll undan och vann Swedish Golf Team Invitation på Barsebäck under söndagen // Foto: Göran Söderqvist

Lyckliga juniorsegrare på Barsebäck

Borg och Hansson höll undan till seger på Barsbäck.

Text: Svensk Golf • 2022-10-09 Uppdaterad 2022-10-09

Ledarna från första dagen, Nathalie Borg & Albert Hansson, höll undan även andra dagen och vann Swedish Golf Team Invitation på ett Barsebäck i bländande höstskrud.

Hansson spelade bra golf och scorekortet innehöll fram till hål 18 enbart par och birdies. På sista hålet blev det dock en dubbelbogey.

–Jag slog ett rätt bra utslag och hade 160 meter kvar. Låg lite mask och slog en fade och blev lite shortside i bunker och kom inte riktigt upp på första försöket och sedan lång och två puttar, berättar Albert Hansson.

Tre ronder på 72 slag för att totalt sluta tre under par och seger med fyra slag före Wilhelm Ryding och Didrik Ringvall Bengtsson båda ett över par.

-Jag känner mig riktigt nöjd, har spelat bra hela veckan. Kom hit och vill försöka vinna och det gick vägen. Det har varit väldigt roligt, det har varit svåra flaggplaceringar hela vägen så en väldigt rolig utmaning, fortsätter Albert Hansson.

Flickornas tävling var jämnare och avgjordes inte förrän på det sista hålet. Nathalie Borg visste inte hur hon låg till inför det avslutande hålet. Hon hamnade med sitt inspel i samma bunker som Hansson men behövde bara ett slag för att komma upp på green. Två puttar därifrån innebar bogey och seger med ett slag före Elin Pudas Ramler och två före Alexandra Berglund.

– Det var kul, kan knappt beskriva, det är jättekul. Jag visste inte riktigt hur jag låg till på sista hålet och tänkte att det är många duktiga tjejer som är med så jag trodde inte det skulle gå vägen. Det har varit en otrolig vecka, en väldigt rolig vecka jag har lärt mig mycket, säger Nathalie Borg.

Både Albert och Nathalie fick i pris ett träningsläger på Barsebäck Resort, ett landslagsuppdrag kommande säsong och en inbjudan till Junior SM i simulatorgolf senare i höst. Inbjudan till Junior SM i simulatorgolf fick även de båda tvåorna och treorna. På plats på Barsebäck under Swedish Golf Team Invitation har ett flertal landslagscoacher och andra personer kopplad till de svenska golflandslaget varit. Initiativtagere till Swedish Golf Team Invitation är Carl Magnusson, coach för pojklandslaget. Han uttryckte sig så här efter att tredje upplagan spelats klar:

– Vi är så nöjda vi kan vara. Spelarna har fått en internationell tävlingsutmaning och samtidigt väldigt tacksam att vi fick spela årets tävling på Ocean Course på Barsebäck som med sin layout och finish tillför det där lilla extra. Att vi också har träffat och samtalat med tränare och föräldrar stärker min tro på att denna tävling och aktivitet är här för att stanna många år framöver. Var Swedish Golf Team Invitation 2023 spelas är ännu inte klart, men förhoppningen är att hitta en spelplats lika utmanade och fostrande som Barsebäck och Ocean Course.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Svensk Golf • 2022-10-09
TournyttAlbert HanssonAlexandra BerglundBarsebäck G&CCDidrik Ringvall BengtssonElin Pudas RamlerNathalie BorgSwedish Golf Team InvitationTournyttWilhelm Ryding
Rulla till toppen