Svenska Leah Gram lyckades kvalificera sig för ungdomstävlingen Drive, Chipp & Putt som avgörs veckan innan The Masters på Augusta National // Foto: Privat

Tournytt

Svensk 12-åring klar för Augusta National

"Känns fantastiskt att kvalificera sig"

Text: Martin Strömberg • 2022-10-04 Uppdaterad 2022-10-05

Varje söndag veckan före The Masters avgörs ungdomstävlingen Drive, Chip & Putt på Augusta National. Första upplagan avgjordes 2013 och är ett samarrangemang av Masters Tournament, USGA och PGA of America där ungdomar spelar en färdighetstävling. I denna ingår momenten i namnet och i finalen slås några av puttarna på Augusta Nationals 18:e green. Deltagare är flickor och pojkar mellan 7-15 år som tävlar i lokala kval i alla USA:s 50 delstater och vidare i olika regionala kval innan de når Augusta National och den nationella finalen.

Finaldagen direktsänds på Golf Channel.

Leah Gram samlade ihop 129 poäng i slutkvalet till Drive, Chip & Putt // Foto: Privat

I år lyckades 12-åriga Leah Gram kvalificera sig för finalen i Flickor 12-13 år efter att ha försökt att ta sig hela vägen till finalen flera år tidigare.

– Detta var mitt femte år vi försökte och förra året kom jag på andra plats och missade Augusta med några centimeter. Det känns fantastiskt att kvalificera sig till Finalen. Vi brukar titta på finalen på TV varje år, berättar Leah, för Swedish Golf Team.

Leah bor i Jupiter och spelar och tränar på Eastpointe Country Club. När hon är i Sverige är det Åkargårdens Golfklubb som är hemmaklubb men hon tränar också en hel del på Saltsjöbadens Golfklubb.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-10-04
TournyttAugusta NationalDrive Chipp & PuttLeah GramTournytt
Scroll to Top