Alexander Norén delar andraplatsen inför sista ronden av Alfred Dunhill Links Championship // Foto: Getty Images

Norén tvåa inför slutronden

Jagar segern i blåsigt Skottland.

Text: • 2022-10-02 Uppdaterad 2022-10-02

Alexander Norén fortsätter att imponera under Alfred Dunhill Links Championship och delar andraplatsen inför söndagens avslutning. 69 slag på lördagen innebär att Norén är fyra slag bakom ledande engelsmannen Richard Mansell inför sista ronden.

– Det var skönt att slippa regnet idag även om det var väldigt mycket vind. Jag spelade riktigt bra från tee till green och jag älskar den här tävlingen, jag ska ge allt jag har i morgon, sa Norén efter ronden.

Norén gjorde fyra birdies första nio hålen och vände på 32 slag. Två bogeys och en birdie på vägen in på Old Course gav en klart godkänd 69:a under fortsatt mycket tuffa förhållanden i Skottland. Trots att regnet uteblev under lördagen var det fortsatt hårda vindar och St Andrews.

– Första 14 hålen var extremt blåsiga och utmanande.

Alexander Norén har tio segrar totalt på DP World Tour och den senaste segern kom 2018 i Open de France på Le Golf National.

Sebastian Söderberg delar 35:e plats efter en fin 68-rond på lördagen. Söderberg är tre under par totalt och tolv slag bakom ledande Mansell.

Här är svenskarnas resultat:


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: • 2022-10-02
TournyttAlexander NorénDP World TourRichard MansellSebastian SöderbergTournytt
Rulla till toppen