Alex Norén klättrar till 23:e platsen på DP World Tours ranking efter söndagens andraplats. Foto: Getty Images.

DP World Tour

Norén snubblande nära – tvåa i Skottland

Pressade segraren Ryan Fox under avslutningen på The Old Course.

Text: Oskar Nilsson • 2022-10-02 Uppdaterad 2022-10-03

Det blev en minst sagt dramatisk avslutning för Alex Norén på Alfred Dunhill Links med flertalet missade birdiemöjligheter samt ett utslag på sista hålet som var out of bounds under någon millisekund, för att därefter studsa in på 18:e hålets green. Något som gav svensken en avlägsen möjlighet att press fram ett särspel genom att sänka en lång putt för eagle. Bollen stannade till slut någon decimeter eller två från hål för en stilfull birdie, vilket öppnade upp för Nya Zeeländaren Ryan Fox att tvåputta för par och säkra årets andra DP World Tour-titel. Segern och avancemanget på rankinglistorna innebär även att Fox ser ut att få göra sin första start i The Masters på Augusta National i april nästa år.

 – Jag har inte hunnit tänka på det än, men jag är säker på att jag kommer få en del meddelande om det ikväll. Det kommer bli overkligt och ord kan inte beskriva något för tillfället om jag ska vara ärlig, sa en märkbart tagen Fox efter ronden.

Alfred Dunhill Links spelades på tre olika banor under torsdag till fredag. Alex Norén inledde tävlingen med att gå fem under par på Carnoustie vilket han följde upp med en 69-rond på Kingsbarns Golf Links under fredagen. Efter lördagens rond på Old Course låg han delad tvåa, en plats som han alltså behöll genom ytterligare en rond på tre under par. Norén slutade på totalt 14 under par tillsammans med engelsmannen Callum Shinkwin.
Norén avancerar därmed sex placeringar på världsrankingen – upp till plats 50.

Övriga två svenskar som klarade kvalgränsen efter tre dagars spel var Joakim Lagergren och Sebastian Söderberg. Lagergrens avslutande 74-rond tog honom till en delad 56:e-plats på ett under par. Söderberg slutade ett slag bakom på en delad 59:e-plats.


Text: Oskar Nilsson • 2022-10-02
TournyttAlex NorénDP World Tour
Rulla till toppen