Sjöholm firas på 18:e hålets green efter segern. Foto: Getty Images.

Challengetouren

Joel Sjöholm tillbaka som segrare

Tog karriärens andra titel på Challenge Tour i Hopps Open de Provence

Text: Oskar Nilsson • 2022-10-02 Uppdaterad 2022-10-03

I sin sjätte start under årets Challenge Tour-säsong stod Joel Sjöholm för en mäktig fullträff. Den 37-årige svensken, som hade spelat till sig en tvåslagsledning inför söndagen, gick runt på fem under par och lyckades därmed vinna Hopps Open de Provence – hela tre slag före Deon Germishuys och Daniel Brown. Segern innebär att Sjöholm kan titulera sig som tvåfaldig Challenge Tour-vinnare. Hans första seger kom 2017 i Italien.
– Det känns otroligt. Jag har haft en fruktansvärd säsong både på DP World Tour och Challenge Tour. Det känns fantastiskt och det är svårt att beskriva med ord, sade Sjöholm efter ronden.

Sjöholm gjorde birdie på hål två men halkade tillbaka till par för dagen efter en bogey på hål sex. I det läget hade han tappat ledningen men tog sig beslutsamt tillbaka till toppen av ledartavlan med fyra birdies på de nästkommande sex hålen. En ledning som han sedan lyckades hålla hela vägen in.  
– När jag stod på 18:e tee och såg att jag ledde med tre slag stoppade jag ner drivern i bagen igen och tog fram en hybrid. Jag missade två korta puttar på 16 och 17 så jag försökte göra par på sista hålet och kände mig bekväm när jag gick upp längs med 18:e vilket kändes väldigt bra.

Segern innebär att Sjöholm tar ett rejält kliv på Challenge Tour-rankingen, från plats 198 till plats 49, där de tjugo främsta vid säsongens slut belönas med ett kort till DP World Tour. Endast tre tävlingar återstår på Challenge Tour-säsongen. De två nästkommande spelas i England innan säsongen avslutas med Rolex Challenge Tour Grand Final på Mallorca.
Han avancerar också från plats 1 826 till 860 på världsrankingen. 966 placeringar upp.

Mikael Lindberg stod även han för en fin tävling och slutade på en delad sjätteplats, sex slag bakom Sjöholm. Oscar Lengdén slutade delad 21:a på totalt sex under par.


Text: Oskar Nilsson • 2022-10-02
TournyttChallenge TourJoel Sjöholm
Rulla till toppen