"Det är viktigt att komma ihåg att alla går igenom tuffa perioder i karriären", säger Linnea Ström som är tillbaka på LPGA Tour nästa säsong. Bild: Getty Images

Epson Tour

Ström nära lägga av – nu klar för LPGA igen

"Stolt över att jag lyckades hitta tillbaka till glädjen och att trivas med att spela golf."

Text: Bo Hansson • 2022-09-29 Uppdaterad 2022-10-10

Epson Tour är undertour till amerikanska LPGA Tour. De tio bästa på Epson-rankingen får ett kort till LPGA.
Det där löste Linnea Ström 2018 då hon slutade totalfemma. Hon klev upp på den största touren, gjorde det bra i två säsonger – innan det rasade 2021.
Linnea Ström missade 13 kvalgränser på 21 tävlingar och tappade sitt LPGA-kort. Golfen var inte kul. Hon hade till och med tankar på att lägga av.
– Ska jag vara ärlig var jag väldigt nära att ge upp förra året. Jag är så glad att jag inte gjorde det. Jag är bara så tacksam att jag har en stöttande familj och väldigt stöttande coacher runt mig, säger Linnea Ström till Epson Tour.

Linnea Ström valde att köra vidare och ”börja om” på Epson tour.
Redan i mars vann hon den tredje tävlingen på schemat och har efter det spelat hem ytterligare fyra topp 8-placeringar. Den senaste kom i söndags då hon slutade just åtta i El Dorado Shootout i Arkansas.
Med två tävlingar kvar av säsongen ligger Linnea Ström trea på rankingen och har nu säkrat sitt kort till LPGA nästa säsong.
– Jag är självklart väldigt glad över att få tillbaka mitt LPGA-kort. Efter den kämpiga säsongen förra året var det mitt stora mål i år, men det var också att hitta tillbaka till glädjen och trivas med att spela golf. Jag är extremt stolt över att jag lyckades med det, säger Linnea Ström.

Säsongen på Epson avslutas 6–9 oktober med tourfinalen i Daytona Beach, Florida. Veckan efter fyller göteborgskan Linnea Ström 26 år.
I januari drar LPGA-säsongen 2023 igång.
– Det är viktigt att komma ihåg att alla går igenom tuffa perioder i karriären. Det gäller att fortsätta jobba hårt och om detta verkligen är din dröm så är det möjligt. Du måste tro på det, jobba hårt och till slut så kommer du att lyckas här ute, säger Linnea Ström.

Ranking Epson Tour


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:



Text: Bo Hansson • 2022-09-29
TournyttEpson TourLinnea StrömLPGA TourTournytt
Rulla till toppen