Alexander Björk inledde veckans Open de France med en fin bogeyfri 64-rond // Foto: Getty Images

Bogeyfri Björk tvåa i Paris

"Idag kändes det äntligen som att jag hade kontroll"

Text: Martin Strömberg • 2022-09-23 Uppdaterad 2022-09-23

Det har inte riktigt varit den säsongen som Alexander Björk hoppats på under 2022. Han har bara en topp tio-placering, en sjundeplats i Holland, och trots ganska jämnt spel har han inte fått ut de resultat som han hoppats på. Men under första ronden på Le Golf National i Cazoo Open de France släppte det ordentligt, det blev sju birdies och elva par och en andraplats.

– Jag har arbetat mycket med att hålla mig positiv och bara fortsätta att spela. Idag kändes det äntligen som att jag hade kontroll och det var riktigt roligt att känna att bollen gick dit jag tänkte och att dessutom få rulla i ett par puttar, sa Björk efter sin 64-rond.

Björk är två slag bakom danske Rasmus Højgaard som tangerade banrekordet med sin 62-rond. Trots det var den 21-åriga dansken inte helt nöjd med sin inledningsrond.

– Ärligt talat kändes det inte särskilt bra från tee. Men inspelen var bra och jag fick i några bra puttar vilket behövs om man ska kunna gå nio under par. Jag har spelat okej ett tag men det har alltid kommit någon grov miss och det är målet att undvika stora misstag den här veckan så får vi se vart det leder, sa Højgaard.

Näst bästa svensk efter första ronden är Sebastian Söderberg med 69 slag (-2) på delad 21:a plats. Kristoffer Broberg är tredje svensk under par på delad 37:e plats med 70 slag (-1).


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-09-23
TournyttAlexander BjörkDP World TourKristoffer BrobergLe Golf NationalRasmus HøjgaardSebastian SöderbergTournytt
Rulla till toppen