Robert MacIntyre vann Otalian Open efter en avslutande 64-rond // Foto: Getty Images

MacIntyre vann på Ryder Cup-banan

"Är mitt enda mål det här året"

Text: Martin Strömberg • 2022-09-18 Uppdaterad 2022-09-18

Det var Skottland mot England mot Nordirland och så lite Frankrike. Storstjärnorna på DP World Tour vill uppenbarligen inte lämna något åt slumpen när det gäller att spela sig in i nästa års Ryder Cup och det var stjärntätt värre även under andra veckan av det europeiska lagets uttagningsperiod i Italian Open. Förra veckan vann Shane Lowry BMW PGA Championship, första uttagningstävlingen, och den här veckan i Rom var det också stora namn som slogs om segern.

Slutstriden på Marco Simone G & CC kom att stå mellan Robert MacIntyre, Matthew Fitzpatrick, Victor Perez och Rory McIlroy. Den sistnämnde var hela tiden ett par steg efter och när MacIntyre satte scoren i klubbhuset till 14 under par efter en birdie på det 72:a hålet samtidigt som McIlroy gjorde bogey på enkla 16:e hålet försvann nordirländarens chanser. Istället blev det Matthew Fitzpatrick som klev fram och ställde en sista fråga till MacIntyre genom att också ta sig till 14 under par via birdie på sista hålet.

Särspelet blev dock kort då Fitzpatrick bommade utslaget vänster samtidigt som MacIntyre slog två perfekta slag, chippade intill från strax utanför green och gjorde birdie. Segern var Macintyres blott andra på DP World Tour och den ger honom en raketstart mot Ryder Cup 2023, som spelas just här på Marco Simone GC.

– Det är mitt enda mål detta året. Och även om det är långt bort just nu så är det en bra start. Jag var helt borta för två, tre månader sedan och visste inte vilket håll jag skulle gå. Men jag talade med rätt personer som fick mig på rätt väg igen. Jag trodde absolut inte att detta var veckan då det skulle vända men jag gjorde några små ändringar i tisdags och onsdags och jag har haft bra kontroll på bollen hela veckan, sa en överlycklig MacIntyre efter segern.

Jesper Kennegård var länge med och nosade på en topp tio-placering men två sena bogeys gav 70 slag (-1) för ronden, fyra under par totalt, och en fin delad 23:e plats. Alexander Björk (72) slutade delad 34:a medan Rikard Karlberg (76) slutade på delad 61:a plats.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-09-18
TournyttAlexander BjörkDP World TourJesper KennegårdMatthew FitzpatrickRikard KarlbergRobert MacIntyreRory McIlroyTournyttVictor Perez
Rulla till toppen