Vincent Norrman var starkast av svenskarna första dagen av Farmers Insurance Open // Foto: Göran Söderqvist (Arkiv)

Norrman bäste svensk i debuten: ”Roligaste ronden på ett tag”

Delar 35:e plats efter debutronden i Kalifornien.

Text: Martin Strömberg • 2022-09-16 Uppdaterad 2022-09-16

PGA Touren inledde sin ny säsong under torsdagen med första ronden av Fortinet Championship. Fyra svenskar fanns till start och bäst efter första ronden var nybakade Korn Ferry-rookien Vincent Norrman som gick runt på 70 slag, två under par.

Och det var en till stor del nöjd Vincent Norrman som mötte Swedish Golf Teams Göran Söderqvist efter ronden. Norrman delar 35:e platsen i debuten, sju slag bakom ledande amerikanen Justin Lower.

För Alex Noréns del blev det en lite seg start då spelet blåstes av just som han skulle slå ut på första hålet. Han fick sedan vänta en och en halv timme på att få spela, började med två treputtar och tog sig sedan runt på par efter blandat spel. Norén lyfte fram spelet från tee som viktigt på Silverados norra bana och framför allt att kunna spela med riktningen på fairways då det ofta är doglegs.

För Henrik Norlander och David Lingmerth blev det ronder på 75 slag. Lingmerth var fem över par efter åtta hål men kämpade sig tillbaks med två birdies på vägen hem. Svenskduon delar 131:a plats och behöver göra låga scorer under andra ronden för att få jobba i helgen, kvalgränsen ligger just nu på ett under par.

Spelet bröts sent på kvällen och några spelare har hål kvar att spela på fredagsmorgonen.Text: Martin Strömberg • 2022-09-16
TournyttAlexander NorénDavid LingmerthFortinet ChampionshipHenrik NorlanderJustin LowerPGA TourTournyttVincent Norrman
Rulla till toppen