Irländaren Shane Lowry avslutade med 65 slag och vann BMW PGA Championship på Wentworth // Foto: Getty Images

DP World Tour

Lowry: “En seger för den goda sidan”

Lowry tog första segern för året i största DP-tävlingen.

Text: Martin Strömberg • 2022-09-11 Uppdaterad 2022-09-11

BMW PGA Championship kortades till 54 hål på grund av drottning Elisabeth II:s plötsliga bortgång. Under söndagen spelade tredje och sista ronden på Wentworth utanför London och det blev till slut en kamp mellan tre av DP World Tours allra största stjärnor. Jon Rahm visade bästa formen för säsongen och noterade 62 slag sista dagen, spanjoren ledde i det skedet på 16 under par och det resultatet stod sig länge.

Till slut lyckades dock irländaren Shane Lowry via ett mäktigt andralag på sista hålet göra birdie för att ta sig in på 65 slag för dagen och 17 under par totalt. Då var det bara nordirländaren Rory McIlroy som hade möjlighet att nå Lowry. McIlroy behövde en eagle på sista och efter två fina slag gav han sig själv möjligheten från sju meter, men putten stannade på högra hålkanten.

– Jag älskar den här tävlingen, den här touren och den här banan. Jag är lyckligaste mannen i världen just nu. Det känns som att jag haft ett bra år men det är aldrig ett riktigt bra år utan en seger och nu fick jag äntligen utdelning, sa en överlycklig Lowry efteråt.

Mycket av förhandsdiskussionerna har handlat om de 18 LIV-spelare som fanns med i veckans startfält. Och Lowry erkände att det gjorde segern ännu skönare.

– Ja, det skulle jag säga. Jag har inte varit rädd för att säga vad jag tycker om LIV och det här känns som en seger för den goda sidan.

För McIlroy, som jagar dubbeln, det vill säga seger i Race to Dubai och FedEx-Cup samma år, blev det en något snöplig andraplats. Men han var inte överdrivet besviken efteråt.

– Nej, jag trodde att jag skulle behöva ta mig till 18 under men kom upp ett par slag kort. Det är klart att jag gärna hade tagit tävlingen till särspel men jag är lycklig för Shanes skull. Hade det varit någon annan hade det förmodligen inte känts likadant, sa McIlroy.

Enda svensken som klarade kvalgränsen, Joakim Lagergren, avslutade med 69 slag och slutade på en delad 50:e plats, tio slag bakom Lowry.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-09-11
TournyttBMW PGA ChampionshipDP World TourJoakim LagergrenJon RahmRory McIlroyShane LowryTournyttWentworth
Scroll to Top