Linn Grant och hennes caddie Pontus Samuelsson försöker hitta rätt linje under första ronden av Swiss Ladies Open // Foto: Mark Runnacles/LET

Ladies European Tour

Grant leder igen – utan att ha spelat in banan

"Banan var skyldig mig birdies"

Text: Martin Strömberg • 2022-09-09 Uppdaterad 2022-09-09

Linn Grant bara ångar på på Ladies European Tour. Under torsdagen gick hon runt första ronden av Swiss Ladies Open på 65 slag (-7) utan att ha spelat in banan Golfpark Holzhäusern i förväg.

– Jag skickade ut min bror och min pojkvän att gå banan och de gjorde ett bra jobb med att ta bilder och spela in filmer och göra noteringar. Jag tror att jag kunde vara lite mer fri och aggressiv då jag inte riktigt visste var alla bekymmer fanns, berättade Grant efter ronden, som innehöll åtta birdies och en bogey.

Grant, som redan har fyra segrar på LET i år, avslutade sylvasst med fyra birdies på sina sista fyra hål.

– Jag kände att jag spelade bra och hade många chanser inom tre, fyra meter som jag inte fick i så på sluthålen tyckte jag att banan var skyldig mig några birdies, de var mina, så jag bara skulle ha dem, förklarade Grant.

Grant delar ledningen med österrikiskan Christine Wolf. Näst bästa svenska spelare är Moa Folke och Sofie Bringner, som delar 16:e plats med 69 slag (-3).


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-09-09
TournyttChristine WolfLadies European TourLinn GrantMoa FolkeSofie BringnerSwiss OpenTournytt
Rulla till toppen