Felix Pålson delar tredjeplatsen inför helgens spel i ISPS Handa Invitational i Nordirland // Foto: Getty Images

DP World Tour

Pålson imponerar i debuten på DP World Tour

Succésvensken: "Jag ska njuta av att få känna på hetluften"

Text: Martin Strömberg • 2022-08-12 Uppdaterad 2022-08-12

Efter ett relativt tungt år på Challenge Tour imponerar Felix Pålson stort i debuten i den högre divisionen när ISPS Handa Invitational nått halvvägs i Nordirland. Pålson var bogeyfri i 34 hål innan han tappade två slag på sina två sista hål under fredagens rond. Men det blir ändå start i någon av de allra senaste bollarna under lördagens tredje rond, Pålson är på en delad tredjeplats efter två ronder på 65-68, två slag bakom ledande skotten Ewen Ferguson.

– Jag är såklart nöjd med spelet och hur jag hanterat situationen. Det är kul att spela just här igen eftersom det var här jag också spelade min första CT-tävling 2018, ett riktigt premiärställe helt enkelt, berättar Pålson för Svensk Golf.

De två bogeys som Pålson gjorde på sluthålen kunde också lika gärna ha varit par. Han hamnade i fairwaybunkern på hål 8 (Pålsons 17:e) på Galgorm Castle, slog sedan en bra chipp och en putt som strök vänstra hålkanten. På nionde hålet slog han en bra parputt som snurrade ur på högersidan.

Inför helgen tänker Pålson att fortsätta att lita på sina processer och fokusera på de uppgifter som han ger sig själv.

– Jag ska njuta av att få känna på hetluften och göra allt jag kan för att fokusera på de uppgifter jag ger mig själv. Några kompisar som bor i Dublin kommer över för att kolla och jag har min flickvän på bagen så det kommer att bli extra kul, berättar han.

På andra plats inför helgen ligger spanjoren Borja Virto. Näst bästa svensk är Robin Petersson på en delad niondeplats på fyra under par, fem bakom Ferguson.Text: Martin Strömberg • 2022-08-12
TournyttBorja VirtoDP World TourEwen FergusonFelix PålsonRobin PeterssonTournytt
Rulla till toppen