Billy Horschel tillhör dem som inte tror att LIV-spelarna kommer att vara välkomna tillbaks till PGA Tour igen // Foto: Getty Images

Horschel: ”Tror att LIV-spelarna har blivit hjärntvättade”

Tror inte att de förstår konsekvenserna efter övergången.

Text: Martin Strömberg • 2022-08-12 Uppdaterad 2022-08-12

Inför FedEx-slutspelet avslog domaren i San Jose, Kalifornien, de tre LIV-spelarna, Talor Gooch, Matt Jones och Hudson Swaffords, ansökan om dispens från den avstängning som PGA Tour utfärdat.

Reaktionerna från PGA Tour-spelarna har varit milda och bland annat Justin Thomas, Will Zalatoris och Rory McIlroy har uttalat sig positivt om domen. Segraren från FedEx-slutspelet 2014, Billy Horschel, uttalade sig också om LIV Golf ännu en gång och han tror att vissa av spelarna som lämnat för LIV är övertygade om att de ska tillåtas spela på PGA Tour igen.

– Jag har mött spelare som sagt ”Vi ses på PGA Tour igen” och jag har svarat dem: ”Nej, det gör vi inte”. Att döma av hur självsäkra de är och hur de tänker så tror jag att en del av dem har blivit hjärntvättade. Domen var väl en liten hint men det är långt ifrån över, men i mina ögon har allt hittills gått rätt till och PGA Tour är i sin fulla rätt att stänga av spelare.

Den senaste spelaren som ryktats på väg till LIV Golf är Open-segraren och världstvåan, Cameron Smith, som valt att inte kommentera saken inför FedEx Cup-slutspelet.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-08-12
TournyttBilly HorschelFedex CupJustin ThomasLIV Golf Invitational SeriesPGA TourRory McIlroyTournyttWill Zalatoris
Rulla till toppen