Talor Gooch på första tee under LIV Golf Bedminster på Trump National i slutet av juli. Bild: Getty Images

PGA Tour/LIV Golf

Domare dömde i PGA Tours favör

Det blir inget Fedex cup-slutspel för Talor Gooch, Matt Jones och Hudson Swafford.

Text: Bo Steffensen • 2022-08-10 Uppdaterad 2022-08-10

1–0 till PGA Tour.
På tisdagen dömde en federal domare att de tre avstängda spelarna Talor Gooch, Matt Jones och Hudson Swafford inte får delta i Fedex cup-slutspelet som börjar denna veckan..
Det var i förra veckan som elva spelare som anslutit till LIV Golf Invitational Series in en stämningsansökan mot PGA Tour. Tre av dem – Gooch (20 på Fedex-rankingen), Jones (65) och Swafford (67) – sökte dessutom en tillfällig hävning av den avstängning som PGA Tour utfärdat för att kunna spela slutspelet i Fedex cup.
De 125 bästa på Fedex-rankingen får spela den första slutspelstävlingen, Fedex St Jude Championship. De 70 bästa efter den får spela den andra. Endast 30 spelare tar sig in i tourfinalen. De 30 blir också kvalificerade till tre majors nästa år.
“Genom att ansluta sig till LIV har spelarna brutit mot PGA Tours reglemente och deras skada är helt självförvållad”, svarade PGA Tour, bland annat, på spelarnas stämning.

Tisdagens två timmar långa förhandling hölls i San Jose, Kalifornien. Domaren, Beth Labson Freeman, ansåg att de tre spelarna var medvetna om konsekvenserna när de valde att spela LIV Golf Invitational Series och därför inte är berättigade att spela i det lukrativa slutspelet.
Domaren sa, enligt Golf Channel, att spelarna redan hade blivit väl kompenserade i och med att de spelat på LIV – som lockat över spelare med hjälp av gigantiska bonusar och vinstpengar på totalt 25 miljoner dollar i varje tävling.
De tre spelarnas ansökan separerades från den större stämningen – underskriven av bland andra Phil Mickelson och Bryson DeChambeau –  som lämnades in 3 augusti.
Den rättegången kan starta hösten 2023, sa domare Freeman.Text: Bo Steffensen • 2022-08-10
TournyttFedex CupHudsonLIV Golf Invitational SeriesMatt JonesPGA TourTalor GoochTournytt
Rulla till toppen