Björn Åkesson klättrade upp i ledningen av Vierumäki Finnish Challenge efter en blixtrande 62-rond // Foto: Getty Images

Challenge Tour

62-rond av Åkesson i Finland – firade med bad

Svenskt i toppen i Finland.

Text: Martin Strömberg • 2022-08-05 Uppdaterad 2022-08-05

Det haglade in låga scorer under andra ronden av Vierumäki Finnish Challenge och en av de lägsta var svensk. Björn Åkesson gick runt på 62 slag (-10) och delar ledningen efter två ronder på 14 under par. Scorekortet innehöll tio birdies och åtta par.

– Det var nästan ingen vind tidigt i morse och jag visste att jag var tvungen att sätta en låg score för att kunna vara med däruppe, sa Åkesson efter dagen.

Detta är bara Åkessons fjärde tävling för säsongen och han har haft ett långt uppehåll de senaste åren, men han har hållit god form och arbetat som instruktör och spelat och tränat en hel del.

– Jag spelar och tränar ganska mycket och formen finns där, jag behöver bara spela lite fler tävlingar. Nu ska jag åka och bada i en sjö som ligger nära, sedan blir det träning och sedan vila, berättade Åkesson, som gjorde flera säsonger på Europatouren (DP World Tour) under början och mitten av 2010-talet.

Simon Forsström (71-66) och Oscar Lengdén (69-68) delar 20:e plats efter två ronder.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-08-05
TournyttBjörn ÅkessonChallenge TourOscar LengdénSimon ForsströmTournytt
Rulla till toppen