Pelle Edberg gjorde albatross för andra gången på två år när han skickade i en träfemma på Hills tredje hål // Foto: Getty Images (Arkiv)

Albatross alert!

Drömslag gav albatross på Moregolf Mastercard Tour

Edberg: "Booom, tack för kaffet!"

Text: Martin Strömberg • 2022-08-04 Uppdaterad 2022-08-04

Just nu spelas Göteborg Open i Moregolf Mastercard Tour, på Hills Golf & Sports Club, och under första ronden slog rutinerade Pelle Edberg till med en albatross på tredje hålet. Hooksspelaren, som nu representerar PGA Sweden National, valde vänstersidan från tee och lyckades sedan skicka en träfemma över vattnet och rakt i koppen. Och det var inte första gången Edberg lyckades med det ovanliga konststycket att slå i bollen på två slag på ett par fem-hål.

– Jag gjorde faktiskt en alba för två år sen, slog drive, drive på nionde hålet på Hook, men igår small det igen … en bra drive och sedan en hög fade med träfemman med vinden. Den landade sex meter innan hål och sedan booom. Tack för kaffet, berättar Edberg för Svensk Golf.

Efter första ronden av Göteborg Open leder amatören Henrik Lilja, Nicolai Nøhr Madsen samt Martin Eriksson på fyra under par. Pelle Edberg inledde med 68 slag (-2).

Ledartavla, Göteborg Open


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-08-04
TournyttHenrik LiljaHills Golf & Sports ClubMartin ErikssonMoreGolf Mastercard TourNicolai Nøhr MadsenPelle EdbergTournytt
Rulla till toppen