Henrik Stenson vann direkt i debuten på LIV Golf Invitational Series i Bedminster New Jersey // Foto: Getty Images

LIV Golf Invitational Series

Stenson segrare igen

Vann LIV Golf i Bedminster efter imponerande spel.

Text: Martin Strömberg • 2022-08-01 Uppdaterad 2022-08-01

Efter en turbulent vecka där Henrik Stenson blev av med jobbet som Ryder Cup-kapten gick Henrik Stenson ut och spelade sin bästa golf på mycket länge. Den 46-åriga svensken avslutade LIV Golf-debuten på Trump National GC med 69 slag (-2) och vann till slut med två slag före amerikanen Matthew Wolff.

– Det har varit något av en berg- och dalbana de senaste dagarna men jag är nöjd med att ha lyckats hålla fokus på golfen. Jag har jobbat hårt en lång tid för att komma tillbaks och det går i klart rätt riktning. Den här banan passar mitt spel bra med mycket strategi från tee, sa Stenson efter segern.

Stenson medgav också att det fanns ett visst mått av revansch lust efter veckan som gått.

– Jag tror att det kan ha funnits lite extra motivation och när man får det så brukar man kunna gräva lite extra djupt. Genom hela min karriär känns det som att jag lyckats ta fram lite extra när jag verkligen vill något, ofta fungerar det.

Det var som att se Stenson från storhetstiden igen. Stabilt spel från tee och stundtals glimrande järnspel. Dessutom fungerade puttningen väl alla tre dagarna. Senast Stenson vann en tävling var i Hero World Challenge 2019 och innan dess vann han Wyndham Championship på PGA Tour 2017.

Segern i den individuella tävlingen gav Stenson fyra miljoner dollar och lägg till det en andraplats i lagtävlingen med hans Majesticks så blev den totala summan som Stenson spelade in 4,375 miljoner dollar, eller drygt 44 miljoner svenska kronor. En del av summan går till Henrik Stenson Foundation som arbetar med välgörenhet och ungdomsgolf.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-08-01
TournyttHenrik StensonLIV Golf Invitational SeriesMatthew WolffTournytt
Rulla till toppen