Madelene Sagström inledde veckans tävling i New York med en 70-rond och delar andraplatsen // Foto: Getty Images (Arkiv)

LPGA Tour

Kanonavslutning av Sagström

"Satte de puttar som jag väntat på hela veckan"

Text: Martin Strömberg • 2022-07-31 Uppdaterad 2022-07-31

Nästa vecka är det AIG Women´s Open på klassiska Muirfield och sista ronden inför damernas sista major för året kunde knappast ha gått bättre för Madelene Sagström. Hon gick runt sista ronden av Women´s Scottish Open på 64 slag (-8), sista dagens näst bästa score, bara segraren Ayaka Furue var bättre med en fantastisk 62-rond.

– Jag spelade väldigt bra idag och gjorde inte många misstag. Idag satte jag också de puttar som jag väntat på hela veckan. Det var också bra att få komma hit och få både bra slag och scorer under bältet inför nästa vecka då vi inte spelar så mycket linksgolf, sa Sagström, som klättrade från delad 4vårdnad 1:a till delad 15:e plats sista dagen.

Också Anna Nordqvist spelade fint sista ronden även om det var lite tvärtom på greenerna för hennes del. Det blev 71 slag i kortet och en delad 38:e plats till slut.

– Jag slog bollen fantastiskt bra idag men det känns som om alla puttar är på koppkant utan att gå i. Jag har inte lyckats skapa något momentum under veckan. Jag har haft 34, 36, 32 och 34 puttar med bra ballstriking. Överlag har jag gjort allt jag har kunnat men tyvärr har jag inte satt några puttar.

För segrande Furue rullade dock puttarna i och hennes 62:a tog henne från delad niondeplats upp till en säker seger med tre slags marginal före fransyskan Celine Boutier. Sex raka birdies från hål sex till elva grundlade segern, som var hennes första på LPGA Tour.

– Jag är jättenöjd med alla delarna av spelet idag. Den här segern ger mig mycket självförtroende inför nästa veckas stora uppgift i The Open, sa Furue efteråt.

Johanna Gustavsson slutade på delad 48:e plats och Jessica Karlsson slutade delad 65:a.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-07-31
TournyttAnna NordqvistAyaka FurueJessica KarlssonJohanna GustavssonLadies European TourLPGA TourMadelene SagströmTournytt
Rulla till toppen