Jens Dantorp har två slag upp till ledningen efter tre ronder av Hero Open i St Andrews // Foto: Getty Images

DP World Tour

Dantorp: ”Man vet aldrig när det är din dag”

Dantorp jagar första segern på DP World Tour.

Text: Martin Strömberg • 2022-07-30 Uppdaterad 2022-07-30

Hela året har nästan varit en enda lång formtopp för Jens Dantorp. Möjligen att inledningen var lite halvtrög men efter segern i Spanien i maj har han radat upp fem topp tio-placeringar och en missad kvalgräns med knapp marginal. Nu är han ensam tvåa inför avslutningsronden av Hero Open på DP World Tour, två slag bakom amerikanen Sean Crocker.

Dantorp har tre segrar på Challenge Tour men ingen på DP World Tour så här långt i karriären.

– Det var kul att spela i lite vind idag, den här banan behöver det, det är bara att se resultaten de två första ronderna. Jag försökte spela lite mindre aggressivt mot stora ytor och om puttarna trillar i så gör de. Tre birdies och inga bogeys är bra och jag ser fram mot morgondagen, man vet aldrig när det är din dag, sa Dantorp efter sin 69-rond på lördagen.

Efter två dagar av lugnt väder blåste det betydligt mer över Fairmonts Torrance Course under lördagen och att ruffarna är feta fick bland andra ledande Sean Crocker känna av. Efter en drive vänster på hål 13 kom han inte ur ruffen på första försöket, tvingades droppa intill en mur, och lyckades till slut rädda en dubbelbogey.

Jag tycker att vi fattade rätt beslut för om jag hade slagit på den kunde det ha kostat mig tävlingen i slutänden. Det är skönt att ha ett par slag ner och att göra eagle på sista var en bonus, jag ville bara lyckas få den up-and-down. Man spelar ju golf för att vinna och det var länge sedan jag lyckades så det vore en fin present i morgon att lyckas, sa Crocker, som också gick runt på 69 slag tredje ronden.

Av svenskarna gick Jesper Svensson bäst tredje dagen med 68 slag och han klättrade till en delad 24:e plats på tio under par totalt, åtta slag bakom Crocker. Henric Sturehed gick på 69 slag och är ett slag längre ner på delad 31:a plats. Niklas Lemke är delad 49:a och Albin Bergström delad 62:a.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-07-30
TournyttAlbin BergströmDP World TourFairmont St AndrewsHenric SturehedHero OpenJens DantorpJesper SvenssonNiklas LemkeSean CrockerTournytt
Rulla till toppen