Marcus Kinhult klättrade till en delad tredjeplats under sista ronden av Cazoo Classic // Foto: Getty Images

DP World Tour

Tre svenskar topp tio i England

Kinhult nära segern igen på favoritbanan Hillside GC.

Text: Martin Strömberg • 2022-07-24 Uppdaterad 2022-07-25

Alexander Björk och Jens Dantorp hade bäst utgångsläge av de svenska spelarna inför sista ronden av Cazoo Classic. Men under sista ronden var det istället Marcus Kinhult (67) och Robin Petersson (68) som slog till med varsin fin rond. Ett tag mot slutet av tävlingen såg det ut som att deras 12 under par skulle kunna räcka till ett särspel men svenskduon fick till slut nöja sig med delad tredjeplats. Här är en av Kinhults sex birdies sista ronden på hål 13.

Kinhult tog ju sin hittills enda seger i British Masters 2019 just här på Hillside GC och trivs uppenbarligen mycket bra på den mysiga linksbanan utanför Southport.

– Spelet från tee till green har varit väldigt bra i veckan, det måste bero på att jag bara får ”hemmastudsar” på Hillside, skriver Kinhult i ett sms till Svensk Golf.

För Robin Peterssons del var det bästa placeringen hittills på DP World Tour, till vardags spelar han mest på Challenge Tour där han just nu är på plats 61:a plats på Road to Mallorca. På samma lista klev Jens Dantorp i och med sin åttondeplats upp på första plats.

Segern i Cazoo Classic gick till skotten Richie Ramsay som satte en tvåmetersputt för par på det 72:a hålet och vann ett slag före engelsmannen Paul Waring.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-07-24
TournyttDP World TourHillside GCJens DantorpMarcus KinhultPaul WaringRichie RamsayRobin PeterssonTournytt
Rulla till toppen