Linn Grant stod för sista dagens bästa rond med 64 slag i Evian Championship. Grant slutade delad åtta i majordebuten som proffs // Foto: Tristan Jones/LET

Evian Championship

Birdiefyrverkeri av Linn Grant i Evian

Slutade delad åtta i första majorstarten som proffs – Henderson vann sin andra stora titel.

Text: Martin Strömberg • 2022-07-24 Uppdaterad 2022-07-24

Det blev ännu en dramatisk majorfinish när Evian Championship avslutades på söndagen. De två spelarna i ledarbollen hade stora problem och både kanadensiskan Brooke Henderson och sydkoreanskan So Yeon Ryu uppträdde stelt och nervöst och bjöd egentligen in en hel mängd spelare i tävlingen. Bpåde Henderson och Ryu fyrputtade varsin green och vände på två respektive tre över par efter nio hål. I det skedet fanns ett drygt tiotal spelare inom tre slag från ledningen och en av dem var Linn Grant från Sverige. Grant, som redan har tre segrar på Ladies European Tour den här säsongen och som gjorde sin första majorstart som proffs avslutade med 64 slag, sista dagens bästa score. Åtta birdies, en bogey och resten par blev facit för dagen.

När hon kom in var hon bara ett slag från ledningen men många spelare hade ett antal hål kvar och Grants 13 under par räckte till slut till en delad åttondeplats.

– Jag gjorde väldigt få misstag idag vilket var skönt. Att få avsluta med tre birdie sista fyra hålen var perfekt och det var en bra dag och en bra tävling, sa Grant efteråt.

Segern stod till slut mellan sensationen Sophia Schubert från USA och Henderson som kom tillbaks efter sin svaga start. Schubert, rookien som var rankad på 283:e plats i världen inför veckan, hade en putt från tre meter för att ta sig till 17 under men bollen stannade några millimeter till vänster om hålet. Hon fick nöja sig med 16 under par och en slutlig andraplats. I sista bollen fick Henderson sedan möjligheten från fyra meter och äntligen fick hon se en putt rulla i. Segern i Evian Championship var hennes andra major, den första kom 2016 i Women´s PGA Championship.

– Jag försökte verkligen att ha tålamod idag och tänkte på det gamla talesättet att en major avgörs sista nio hålen på söndagen. Jag fick i ett par birdies på slutet och det känns fantastiskt skönt nu trots att jag inte spelade min bästa golf.

Anna Nordqvist avslutade med 69 slag och delade 22:a plats på nio under par. Madelene Sagström hade 71 slag och delade 27:e plats medan Johanna Gustavsson slutade på delad 60:e plats efter 75 slag sista ronden.

Slutställning, Evian Championship


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-07-24
TournyttAnna NordqvistBrooke HendersonEvian ChampionshipJohanna GustavssonLadies European TourLinn GrantLPGA TourMadelene SagströmSophia SchubertTournytt
Rulla till toppen