Bernhard Langer ger sin syn på saken. Foto: Getty Images

Tournytt

Langer förstår ena sidan men inte andra sidan av LIV Golf-myntet

Den tyske legendaren har förståelse för spelarna men tror inte att utvecklingen är bra för golfen.

Text: Olof Åsgård • 2022-07-21 Uppdaterad 2022-07-21

Bernhard Langer spelar veckans Senior Open på Gleneagles King’s Course. Han och övriga seniorkollegor får såklart ett antal frågor om det aktuella läget i herrarnas tourvärld. 
64-åringen som vunnit The Masters två gånger och ytterligare elva seniormajors har viss förståelse för de spelare som tagit klivet över till LIV Golf. 

– I grund och botten är vi professionella. Det här är vårt levebröd. Om en spelare blir skadad eller hamnar i en formsvacka så är det ingen som tar hand dem. Det är ena sidan av myntet. Vi är inte anställda av någon och om vi inte presterar så försvinner vi och blir historia och ingen bryr sig om oss längre. Du hör från spelare som säger att de måste ta hand om sin familj och sig själv. Jag måste tjäna pengarna medan jag kan, medan jag är het, medan jag är bra, medan jag är frisk och det kanske bara varar tre år, säger Langer och fortsätter:

– Sen finns den andra sidan där man kan fråga sig hur detta kan vara bra för golf? Hur kan detta vara bra för nästa generation? Hur kan det här hjälpa att få spelet att växa? Jag var väldigt nöjd med hur vi hade det tidigare. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-07-21
TournyttBernhard LangerHenrik StensonLIV Golf Invitational SeriesTournytt
Scroll to Top