Rory McIlroy fick ännu en gång se sig besegrad på slutet av en major // Foto: Getty Images

The Open

McIlroy: “Det är inte liv och död”

McIlroy hyllar Smith efter tunga söndagen.

Text: Martin Strömberg • 2022-07-17 Uppdaterad 2022-07-17

Det blev ingen majorseger den här gången heller för den stora publikfavoriten Rory McIlroy. Den nu 33-åriga nordirländaren tog hem fyra majors mellan 2011 och 2014 men sedan dess har han kammat noll trots en mängd fina lägen. Sedan 2014 har han 16 topp tio-placeringar i majors och två andraplatser. Under söndagen gick han på 70 slag bogeyfritt sista ronden och slutade 18 under par. McIlroy gjorde något så ovanligt som att träffa alla 18 greener under sista ronden och han tvåputtade varenda en, alltså 36 puttar.

– Lite besviken såklart. Jag tycker inte att jag gjorde så mycket fel idag men å andra sidan gjorde jag inte så mycket rätt heller. Jag blev besegrad av en bättre spelare helt enkelt, att gå 20 under på fyra ronder är väldigt imponerande och att gå ut och skjuta 64 och ta hem segern är otroligt starkt. Jag kommer att gräma mig lite över några missade puttar men totalt sett har det varit en bra vecka och det är inte liv och död. Jag kommer att få fler möjligheter att vinna majors och The Open.

McIlroy har ett imponerande majorfacit under 2022 där han varit tvåa, åtta, delad femma och nu trea i herrarnas fyra majors. Och han ser redan fram mot nästa år.

– Jag spelar bättre golf än jag gjort på en lång tid just nu och ser fram mot restan av säsongen, det finns fortfarande en del att spela för.

Men först väntar tre veckors spelledighet för McIlroy.

– Jag ska vila mig och ta det lugnt, man tar alltid ut sig mentalt en sån här vecka. Jag spelar inte förrän första slutspelsveckan i Memphis.

Senaste från The Open:


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-07-17
TournyttDP World TourOld Course St AndrewsPGA TourRory McIlroyThe OpenTournytt
Scroll to Top