Kanske var det sista gången Tiger Woods vandrade över Swilcan Bridge på Old Course i Open-sammanhang // Foto: Getty Images

The Open

Tigertårar på Old Course

"Blev förälskad i den här banan redan 1995"

Text: Martin Strömberg • 2022-07-15 Uppdaterad 2022-07-15

Nackdelen med att heta Tiger Woods är att förväntningarna alltid är skyhöga oavsett var och när han dyker upp.

Årets historiska 150:e The Open var inget undantag – många talade om en starkare Woods som skulle kunna vara med och fajtas på snustorra Old Course – men istället blev det en tidig sorti och en känslosam Tiger Woods tog emot storpublikens jubel, egentligen hela ronden, men i synnerhet runt klubbhuset och 18:e green, där han fick stående ovationer.

– Det var väldigt känslosamt. Jag kommer aldrig att glömma den respekt och förståelse som alla inblandade här har gett mig den här veckan. Jag vet inte om jag fysiskt kommer att klara av att spela något mer Open här på St Andrews, det känns som att jag kommer att spela fler Open men vi vet inte när det kommer tillbaks hit och om jag är med då, sa en rörd Tiger Woods.

Det blev 78 slag första ronden efter en mycket tung inledning, och det blev 75 slag andra ronden. Nio över par totalt var långt ifrån vad Woods själv hade hoppats på och långt ifrån kvalgränsen.

– Jag fick en tuff start och det är irriterande att inte spela i helgen, men jag förtjänar inte att spela. Jag hade svårt att hitta rätt hastighet på greenerna och lyckades aldrig komma igång.

Trots den missade kvalgränsen och besvikelsen över att spelet inte riktigt fanns där den här veckan, var Woods lika full av beundran över Old Course som han alltid varit.

– Jag blev förälskad i den här banan redan 1995 och ingenting har förändrats. De lyckades hitta några nya tuffa pinnar den här veckan och två ronder är aldrig likadana här.

Rykten har under veckan spridits att Tiger Woods eventuellt planerar att dra sig tillbaks från tävlingsgolf men det dementerar han bestämt.

– Jag ska inte dra mig tillbaks ännu. Men jag vet inte om jag klarar av att spela här nästa gång The Open spelas här.

Senaste från The Open:


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-07-15
TournyttDP World TourOld Course St AndrewsPGA TourThe OpenTiger WoodsTournytt
Rulla till toppen