Både Henrik Stenson och Alexander Björk inledde årets The Open med 75 slag // Foto: Getty Images

The Open

Tung dag för svenskarna i The Open

Och ännu jobbigare för Tiger Woods.

Text: Martin Strömberg • 2022-07-14 Uppdaterad 2022-07-14

Det blev ingen kanonstart för någon av de två svenska deltagarna i årets The Open. Både Alexander Björk och Henrik Stenson fick signera varsitt scorekort med 75 slag (+3) under en dag då många spelare gick lågt.

Björk var först ut av svenskarna och han fick en smakstart med birdie direkt på första hålet. Bogeys på tvåan och fyran innebar ett över par och sedan kämpade Björk på bra men efter sju raka par mellan hål fem och elva kom två raka bogeys på hål tolv och tretton. En ny bogey på hål 16 följdes av par på tuffa 17 och sedan en birdie på avslutningshålet.

För Stensons del startade han med två par innan det kom två raka bpgeys på hål tre och fyra, Stenson gjorde visserligen fyra birdies därifrån men tappade också slag på hål åtta, elva och sexton samt en dubbelbogey på för dagen stentuffa trettonde.

Med 75 slag delar svenskarna just nu 122:a plats och båda kommer att behöva riktiga kanonronder i morgon för att ta sig med till helgens spel.

Ännu värre var det för Tiger Woods, som fick en riktig mardrömsstart. Efter ett bra utslag på första hålet hamnade Woods boll i en uppslagen torv och därifrån slog han andraslaget ner i Swilcan burn kort om green. En dubbelbogey där följdes av bogeys på hål tre och fyra och ännu en dubbelbogey på hål sju, Woods lyckades sedan få bättre ordning på spelet men fick ändå skriva under ett scorekort med 78 slag.

I ledningen efter första dagens spel är amerikanen Cameron Young efter en rond på 64 slag (-8). Young är två slag före nordirländaren Rory McIlroy som gick på 66 slag (-6).

Ställningen just nu

Senaste från The Open:


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-07-14
TournyttAlexander BjörkCameron YoungDP World TourHenrik StensonOld Course St AndrewsPGA TourRory McIlroyThe OpenTournytt
Rulla till toppen