Johanna Gustavsson laddar upp för sitt eget The Open genom att gå caddie åt maken Alex under herrarnas upplaga // Foto: Getty Images /LET

The Open Championship

Gustavsson går caddie i The Open

Laddar upp för sitt eget mästerskap genom att stötta maken i debuten.

Text: Martin Strömberg • 2022-07-14 Uppdaterad 2022-07-14

Johanna Gustavsson gör sin absolut bästa säsong på Ladies European Tour och är just nu trea på Race to Costa del Sol, tourens Order of Merit.

Den 4–7 augusti spelar Gustavsson AIG Women´s Open på Muirfield och den här veckan laddar hon upp genom att gå caddie åt nyblivne maken, engelsmannen, Alex Wrigley, som uppnådde en livslång dröm om att kvalificera sig för The Open via de regionala kvalen och sedan ett playoff i finalkvalet på Fairmont St Andrews.

– Jag är så glad för Alex skull. Han har aldrig gett upp sin dröm och det är otroligt. Det ska bli en kul vecka att bli en del av. Vi vet inte om vi är det första gifta paret som spelar The Open samtidigt men vi har inte hört något annat, säger Gustavsson till theopen.com.

Alex Wrigley går ut klockan 12.09 lokal tid första ronden och det kommer att bli en helt ny upplevelse för Wrigley, som blev proffs 2008 och som numera fungerar som Johanna Gustavssons coach. Samtidigt coachar han på sin hemmaklubb i Hartlepool.

– Jag har försökt att kvala in nästan varenda år sedan jag var 18 år och det känns overkligt att lyckas till slut. Det kommer att vara lite ovant att spela inför så mycket folk och att se alla spelare som jag sett upp till under så många år. Att få stå bredvid Tiger på rangen vore fantastiskt.

Wrigley hoppas också kunna dra nytta av sin hustrus erfarenhet från större tävlingar.

– Det kommer att vara värdefullt för mig och jag har följt hennes förberedelser under flera år och tagit lärdom av det.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste från The Open:


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-07-14
TournyttAlex WrigleyDP World TourJohanna GustavssonOld Course St AndrewsPGA TourThe OpenTournytt
Scroll to Top