Alex Norén drog västerut och missade platsen i veckans major. Foto: Getty Images

The Open Championship

Alex Noréns miss – skulle fått plats i The Open

Alex Norén lämnade St Andrews för spel i USA. Sen drog sig Justin Rose ur och Norén missade platsen.

Text: Olof Åsgård • 2022-07-14 Uppdaterad 2022-07-14

Två svenskar spelar The Open Championship, Alexander Björk och Henrik Stenson. 
Alex Norén var förste reserv och var på plats i St Andrews i hopp om att få plats i tävlingen. Men tålamodet tog slut på tisdagen då Norén till slut valde att flyga över Atlanten för att spela Barracuda Championship. 

– Jag vet att detta är The Open-veckan men tror inte att någon drar sig ur så här sent, och jag älskar banan (som Baracuda spelas på, reds anm) och tycker att allt var toppen förra gången jag var där, för två år sedan. Jag hade planerat in den här veckan och kör sedan tre träningsveckor innan slutspelet börjar. Så jag ville bara komma över och följa planen som lagts, sa Alex Norén i ett uttalande till DP World Tour i samband med att beslutet fattades.

Efter det drog sig engelsmannen Justin Rose ur tävlingen tidigt på torsdagsmorgonen på grund av ryggskada. Platsen hade varit Noréns men gick istället till andra reserven Rikuya Hoshino från Japan. 

Norén är rankad 67:a i världen och har spelat The Open tio gånger i karriären. Hans bästa placering i majorn är en delad sjätteplats 2017 på Royal Birkdale. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste från The Open:


Text: Olof Åsgård • 2022-07-14
TournyttAlex NorénDP World TourOld Course St AndrewsPGA TourThe OpenTournytt
Scroll to Top