Det svenska flicklandslaget med Meja Örtengren och Nora Sundberg i spetsen spelar om EM-guldet idag mot Frankrike // Foto: Göran Söderqvist (Arkiv)

Lag-EM

Herr- och flicklandslaget spelar om EM-guldet

Två av fyra landslag vidare till final i lag-EM.

Text: Martin Strömberg • 2022-07-09 Uppdaterad 2022-07-09

Semifinalerna i Lag-EM hamnade mycket om Sverige mot England. Samtliga svenska landslag ställdes nämligen mot just England i semin, och man delade på antal segrar 2-2. Vi tar segrarna först. För herrarna blev det en jämn match där Adam Wallins vändning mot Arron Edwards Hill blev viktig. Wallin låg under men lyckades vända till seger med 2/1 och Sverige vann till sist semifinalen med knappa 4-3. I finalen ställs nu herrarna mot Spanien, som besegrade Danmark med 5-2 i sin semifinal.

För flickorna blev semifinalen inte lika tuff. Man storspelade och slog ut England med hela 6-1. Svenskorna vann båda foursomematcherna och när sedan både Nora Sundberg och Meja Örtengren vann sina singelmatcher var saken klar. I finalen ställs också flicklandslaget mot Frankrike, som slog Tyskland med 4.5 mot 2.5 i semin.

För damlandslaget blev det förlust med 4.5 mot 2.5 i en match där singlarna gick tydligt i Englands favör. Efter 1-1 i foursome var det bara Ingrid Lindblad av svenskorna som lyckades vinna sin singelmatch. Damerna får nu ladda om för en bronsmatch mot Spanien. Finalen spelas mellan England och Italien.

Pojklandslaget föll med 3-4 efter en jämn match som kunde ha gått åt båda hållen. Också pojkarna möter Spanien i matchen om bronset på lördagen.


Text: Martin Strömberg • 2022-07-09
TournyttAdam WallinLag-EMMeja ÖrtengrenNora SundbergTournytt
Rulla till toppen