In Gee Chun vann sin tredje majorseger i Women´s PGA Championship med ett slags marginal före Lexi Thompson // Foto: Getty Images

Women´s PGA Championship

Chun vann efter Thompsons kollaps

Tog tredje majorsegern efter drama ända in på sluthålet.

Text: Martin Strömberg • 2022-06-26 Uppdaterad 2022-06-26

Med tre slags ledning gav sig sydkoreanskan In Gee Chun ut sista ronden av Women´s PGA Championship på Congressional Country Club. Efter tre hål var ledningen bortblåst och efter nio hål var Chun två slag bakom amerikanskan Lexi Thompson. Det avståndet stod sig fram till det 14:e hålet då Thompson hade den här parputten för fortsatt tvåslagsledning.

Amerikanskan lyckades visserligen kontra genom att rulla i en birdieputt från medeldistans på hålet efter. Men de problem på greenerna som Thompson tenderar att få mot slutet av tävlingarna var tydliga. Det blev en ny bogey på par-femman 16 efter att ha legat strax kort om green på två slag och när hon återigen treputtade på näst sista hålet var In Gee Chun åter i ledningen med ett slag.

På avslutningshålet fick Thompson återigen möjligheten när hon satte upp andraslaget nära för en birdie medan Chun var i problem över green. Men medan Chun lyckades tvåputta för sitt par bommade Thompson ännu en putt och förbannelsen i majorsammanhang för den 27-åriga amerikanskan ser svårbruten ut. Hon vann Kraft Nabisco Champiosnhip 2014 och har sedan dess radat upp fyra andraplatser, tre tredjeplatser och ytterligare en mängd topp tio-placeringar utan att lyckas.

För In Gee Chun blev segern idag hennes tredje major efter U.S. Women´s Open 2015 och Evian Championship 2016. Glädjen var total när segerputten var slagen. Chun slutade fem under, ett slag före Thompson.

– Den här segern betyder mycket för mig och jag har inte vunnit på tre och ett halvt år. Jag kände pressen under hela ronden men jag lyckades hålla kontrollen på slutet och är jättelycklig nu, sa Chun efter segern.

Anna Nordqvist var på väg mot en fin placering men en tråkig dubbelbogey på sista hålet innebar att hon föll ner till en delad 16:e plats. Madelene Sagström slutade delad 25.a.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-06-26
TournyttAnna NordqvistCongressional CCIn Gee ChunLexi ThompsonLPGA TourMadelene SagströmTournyttWomen´s PGA Championship
Rulla till toppen