Sydkoeanskan In Gee Chun har skaffat sig ett utmärkt läge inför helgens spel i Women´s PGA Championship och leder med sex slag // Foto: Getty Images

Women´s PGA Championship

Chun leder stort i PGA Championship: “Pressad av förväntningarna”

Sydkoreanskan jagar sin tredje majorseger.

Text: Martin Strömberg • 2022-06-25 Uppdaterad 2022-06-25

Sydkoreanskan In Gee Chun har inlett veckans major, Women´s PGA Championship med 62-69, och skaffat sig en ledning på sex slag inför helgens två avlutande ronder. Det är sex år sedan Chun tog sin andra av två majorsegrar i Evian Championship 2016 och faktum är att av Chuns totalt tre segrar på LPGA har två varit majors. Hon vann också U.S. Women´s Open 2015.

– Jag var pressad av förväntningarna efter första ronden då jag gick på 62 slag. Alla pratade om hur stor ledning jag hade och det var svårt att hålla fokus på spelet. Men jag ska försöka att se den stora bilden och se det som ännu en process i livet, sa Chun efter andra ronden.

När hon vann Evian Championship 2016 gjorde hon det på 21 under par, den lägsta scoren i en major på LPGA och om hon fortsätter att storspela på Congressional den här veckan finns några rekord att sikta in sig på. Cristie Kerr vann med 12 slags marginal i LPGA Championship, föregångaren till PGA Championship, 2010. Louise Suggs vann U.S. Women´s Open med hela 14 slags marginal 1949, men det var en helt annan konkurrenssituation och en annan tidsålder då jämfört med idag.

– Jag vill inte sätta för stor press på mig själv, jag vill bara spela golf och ha kul, det är nyckeln till att spela bra, säger Chun.

På andraplats efter två ronder finns Lydia Ko och Jennifer Kupcho på fem under par, sex slag bakom Chun.

Två av fem svenskor klarade kvalgränsen i veckans major. Anna Nordqvist (75-69) delar 27:e plats, elva slag från ledningen, medan Madelene Sagström (73-74) delar 54:e plats, 14 slag bakom ledande Chun.

Aktuell ledartavla


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-06-25
TournyttAnna NordqvistIn Gee ChunJennifer KupchoLPGA TourLydia KoMadelene SagströmTournyttWomen´s PGA Championship
Scroll to Top