Madelene Sagström delar fjärdeplatsen i Meijers LPGA Classic efter halva tävlingen // Foto: Getty Images

LPGA Tour

Sagström jagar första årssegern

Fyra slag bakom Kupcho efter 36 hål.

Text: Martin Strömberg • 2022-06-18 Uppdaterad 2022-06-18

Andra ronden av Meijers LPGA Classic spelades i svåra förhållanden med atarka vindar runt Blythefield Country Club. Trots det inledde svenska Madelene Sagsttröm med tre birdies första fyra hålen. Resten av ronden blev en blandad historia med både birdies och bogeys och till slut landade Sagström på 69 slag och tio under par totalt. Det räcker till en delad fjärdeplats, fyra slag bakom ledande amerikanskan Jennifer Kupcho. På andra plats finns Nelly Korda på 12 under par och spanjorskan Carlota Ciganda är trea på elva under par. Sagström var relativt nöjd efter sin rond.

– Det var svårspelat idag. Nyckeln till att göra birdies här är att träffa fairways och det var inte lätt att göra idag. Jag kämpade bra och är nöjd med scoren idag, sa svenskan.

Sagström har haft ett jättefint år så här långt men har ännu inte tagit någon segar, kanske är det dags den här veckan.

På delad sjundeplats finns Anna Nordqvist, ett slag bakom Sagström. Också Frida Kinhult, delad 55:a samt Pernilla Lindberg, delad 67:a får spela vidare i helgen.

Aktuell ledartavla


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-06-18
TournyttAnna NordqvistCarlota CigandaFrida KinhultJennifer KupchoLPGA TourMadelene SagströmNelly KordaPernilla LindbergTournytt
Rulla till toppen