David Lingmerth har inlett U.S. Open strålande. Foto: Getty Images

U.S. Open

Stark öppning av Lingmerth – på andra plats i U.S. Open 

Bogeyfri på The Country Club men inte helt nöjd med spelet.

Text: Olof Åsgård • 2022-06-17 Uppdaterad 2022-06-17

David Lingmerth, en av fyra svenskar i årets U.S. Open, tog sig in i fältet som reserv efter att Martin Kaymer lämnat återbud. Lingmerth gick ut på sitt förstavarv på torsdagsförmiddagen och fick en perfekt start på majorn. 34-åringen var bogeyfri och efter 67 slag, tre under par, delar han andraplatsen tillsammans med Rory McIlroy, Callum Tarren, MJ Daffue och Joel Dahmen. Adam Hadwin är i ensam ledning på fyra under par.

Årets spelplats The Country Club biter ifrån och även om underlaget var relativt mjukt på torsdagen så var det svårt att komma riktigt nära flaggorna. Och spelarna gjorde allt för att inte hamna i den saftiga ruffen som omgärdar greenerna.
Lingmerth var såklart väldigt nöjd med scoren men medgav att spelet inte var perfekt. 
– Slog inte bollen så bra idag, speciellt inte i järnspelet. Men jag satte mig aldrig i stora problem och puttade väldigt bra. Jag träffade många fairways, vilket brukar vara viktigt i U.S. Open. Självklart glad med den här starten, drivern och puttern var bra men jag behöver arbeta lite på mitt järnspel, sa Lingmerth efter ronden. 

David Lingmerth har den här säsongen verkligen kämpat för att få plats i tävlingar på PGA Tour och Korn Ferry Tour. Det har blivit många måndagskval och han ingen vidare kategori på någon av tourerna. Inför U.S. Open var han reserv, han gick miste om en plats i majorn när han förlorade finalkvalet i särspel. Men när Martin Kaymer lämnade återbud kom han med i tävlingen.
– Förra veckan missade jag kvalgränsen i Kanada så lördagen var inte särskilt rolig tills jag fick samtalet att jag fått plats i U.S. Open. Det var såklart skönt, säger Lingmerth.

Det har blivit sju tävlingar på PGA Tour i år och Lingmerth är på 205:e plats i FedExCup.

Näst bäste svensk är Sebastian Söderberg som inledde veckans major med 71 slag, ett över par. Han är delad 42:a inför andra ronden. 
Alex Norén gick runt på 73 slag och är delad 79:a.
Jonas Blixt, 75 slag, delad 117:e. 

Aktuell ledartavla


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste nytt från U.S. Open:


Text: Olof Åsgård • 2022-06-17
TournyttDavid LingmerthTournyttU.S. OpenUS Open
Rulla till toppen