Kristoffer Broberg försvarar den här veckan sin seger på Bernardus Golf från förra året // Foto: Getty Images

DP World Tour

Broberg försvarar titeln i Holland

Tillbaks på banan efter nya skadebekymmer.

Text: Martin Strömberg • 2022-05-25 Uppdaterad 2022-05-25

Ifjol tog Kristoffer Broberg sin andra seger på DP World Tour när han vann Dutch Open på Bernardus Golf efter en dramatisk slutrond. Broberg hade åtta slags ledning inför sista ronden men höll på att tappa segern sista dagen. En makalös bogeyräddning på det tolfte hålet och en birdie på det 17:e räckte till slut till seger med tre slags marginal ner till tyske Matti Schmid.

Den här veckan är Broberg tillbaks på Bernardus Golf efter att ha varit borta på grund av skada sedan Qatar Masters i mars och hoppas naturligtvis att han ska rida på de goda minnen som han har kvar sedan september förra året.

Broberg ställs dock mot ett startfält som innehåller en hel del formstarka hemmaspelare och ett gäng andra svenskar som också visat uppåtform senaste tiden. Joost Liuten och Wil Besseling är på förhand de starkaste holländarna men Darius van Driel tränar och spelar på Bernardus Golf tillvardags och kan banan utan och innan. Belgarna Thomas Pieters och Thomas Detry finns också i startfältet liksom danskarna Rasmus och Nicolai Højgaard och Thorbjörn Olesen.

För svensk del ställer sig – vid sidan av Kristoffer Broberg – Sebastian Söderberg, Marcus Kinhult, Joakim Lagergren, Alexander Björk och Rikard Karlberg på startlinjen.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:



Text: Martin Strömberg • 2022-05-25
TournyttAlexander BjörkDP World TourJoakim LagergrenJoost LuitenKristoffer BrobergMarcus KinhultNicolai HöjgaardRasmus HøjgaardRikard KarlbergSebastian SöderbergThomas DetryThomas PietersThorbjörn OlesenTournyttWil Besseling
Scroll to Top