Alex Norén fick en okej start på årets andra major. Foto: Getty Images

PGA Championship

Majorsvep: Norén på par – Rorys rivstart – Tiger skadad?

Alex Norén fick en bra start på PGA Championship.

Text: Olof Åsgård • 2022-05-19 Uppdaterad 2022-05-20

Alex Norén, en av två svenskar i årets PGA Championship, gick på par första ronden. Norén fick en trög start på dagen med en bogey på elvan, svenskens andra hål. Därefter följde stabilt spel. På hål 17 kom dagens första av tre birdies. Efter 15 spelade hål var Norén ett under par men en bogey på åttan gjorde att han föll tillbaka på par. När de flesta förmiddagsgrupper spelat klart räcker det till en delad 22:a plats.
Henrik Stenson slår ut 20.42, svensk tid.

Rivstart av Rory McIlroy

Av förmiddagsspelarna spelade Rory McIlroy allra bäst. Nordirländaren har vunnit PGA-mästerskapen två gånger tidigare, 2012 och 2014. Han spelade tillsammans med Tiger Woods och Jordan Spieth och startade på hål 10. På tolvan gjorde han dagens första birdie. Han följde upp den med tre raka birdies på 13, 14 och 15.
Efter ytterligare birdies på tvåan och femman var han sex under par för dagen och på väg mot en superrond. Om det var stundens allvar är oklart men på sexan började spelet vackla något och det blev bogey på hålet och 33-åringen började sprida bollarna mer. En bogey till på åttan gjorde att han tappade sin ensamma ledning. Den tog han tillbaka på sista hålet med en avslutande birdie för fem under par, 65 slag.

Tiger skadad?

Tiger Woods startade sin första rond strålande med birdie på tian. På 14 gick han till två under par och publiken mös utanför repen. Sen försvann det fina spelet och bogey efter bogey printades in i scorekortet. På åttan, par 3, misslyckades Woods med sitt utslag och direkt efter bollträff tappade han balansen och såg ut att lida av smärtor. Han bet ihop men dagen avslutades med två raka bogeys. Woods gick på 74 slag, fyra över par och behöver spela bättre på fredagen om det ska bli fortsatt spel i helgen.

Aktuell ledartavla


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Allt från PGA Championship 2022:


Text: Olof Åsgård • 2022-05-19
TournyttAlex NorénPGA ChampionshipRory McIlroyTiger WoodsTournytt
Rulla till toppen