Under The Masters blev det en del grimaserande. Inför PGA Championship känner Tiger Woods att hans ben blivit starkare. Foto: Getty Images

PGA Championship

Tiger Woods på plats: ”Har blivit starkare” 

Den 15-faldige majorvinnaren är taggad inför PGA Championship.

Text: Olof Åsgård • 2022-05-16 Uppdaterad 2022-05-16

2007 var senaste gången PGA Championship spelades på Southern Hills CC. Då vann Tiger Woods och nu när majorn återvänder till Tulsa finns han i fältet.

Woods gjorde tävlingscomeback i The Masters efter trafikolyckan i februari 2021. Han öppnade lovande med 71 slag men föll till en slutlig 47:e plats efter 74, 78 och 78 slag. Hans skadade högerben är fortsatt ett bekymmer men 46-åringen tycker att det har skett stora framsteg sedan The Masters.

På söndagen spelade han nio hål på Southern Hills och känner sig i bättre form.

– Jag har blivit klart starkare. Det (mitt högra ben) kommer bli bättre hela tiden. Ju mer jag använder det, desto starkare blir det. Kommer jag någonsin återfå full rörlighet? Nej, aldrig. Men jag kommer att bli starkare. Det kommer göra ont, men det är så det får vara. Jag är taggad. Jag kommer inte spela så mycket framöver så varje gång jag får tävla kommer det kännas roligt, sa Tiger till journalister som följde honom utanför repen på Southern Hills under söndagens träningsvarv. 

Caddien Joe LaCava ser också framsteg: 

– Hundra procent. Jag tycker att uthålligheten är där nu och jag tror inte att han kommer bli trött lika fort. Även om han vann här 2007 så tror jag att den förbättrade fysiken är vad som gör honom mest exalterad just nu. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Allt från PGA Championship 2022:


Text: Olof Åsgård • 2022-05-16
TournyttPGA ChampionshipTiger WoodsTournytt
Rulla till toppen