Regerande mästaren Phil Mickelson har valt att lämna återbud till nästa veckas titelförsvar i PGA Championship // Foto: Getty Images

Bomben: Mickelson lämnar återbud till PGA Championship

Kan göra nästa start i LIV Golf Invitational Series.

Text: Martin Strömberg • 2022-05-14 Uppdaterad 2022-05-14

Det har spekulerats fram och tillbaka huruvida titelförsvararen Phil Mickelson skulle ställa upp och försvara segern i PGA Championship, och under fredagen meddelade PGA of America att Mickelson lämnat återbud.

Mickelson tog en paus från tävlingsgolf i februari efter den turbulens som uppstod i svallvågorna efter hans uttalanden om nya utbrytartouren LIV Golf Invitational Series och PGA Tour och nu blir pausen ännu längre. Mickelson har också sökt dispens för att få spela den första av LIV Golf Invitaional Series på Centurion Club utanför London i början av juni, veckan före U.S. Open och om han startar där riskerar han avstängning från PGA Tour, som valt att inte ge spelare på PGA Tour dispens.

Mickelson har själv inte kommenterat varför han inte startar i PGA Championship men många spekulerar i att han i och med återbudet tydligt valt sida i konflikten mellan PGA Tour och saudifinasierade LIV Golf Invitational Series.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-05-14
TournyttLIV Golf Invitational SeriesPGA ChampionshipPGA TourPhil MickelsonTournytt
Rulla till toppen