Andraplatsen i British Masters innebär en mängd positiva lyft för Sebastian Söderberg // Foto: Getty Images

Tournytt

Söderberg efter Olesens knock: “Bland de sjukare”

Andraplatsen innebar ändå ett stort lyft för Söderberg – nära plats i U.S. Open.

Text: Martin Strömberg • 2022-05-11 Uppdaterad 2022-05-11

I söndags var Sebastian Söderberg nära sin andra seger på DP World Tour när British Masters avgjorde på The Belfry utanför Birmingham. Men två distansputtar av danska Thorbjörn Olesen för eagle och birdie på hål 17 och 18 innebar istället en snöplig andraplats.

– Ja, det var bland de sjukare.Jag var ganska inställd på att jag inte skulle vinna när jag kom in så det blev inte en så stor chock som det kanske borde ha blivit, berättar Söderberg från Belgien, där veckans tävling på DP World Tour, Soudal Open, avgörs på fina Rinkven International utanför Antwerpen.

Andraplatsen innebar dock en del andra positiva saker för Söderberg. Han klättrade 90 platser på världsrankingen, hoppade upp till en 28:e plats på Race to Dubai, och han är tvåa i den minitour över fyra tävlingar som delar ut tio platser till U.S. Open i juni. En lyckad majorstart kan i slutänden innebära att man tar ännu ett steg.

– Ja, en U.S. Open plats ser lovande ut.

Naturligtvis ger andraplatsen också ett bevis på att man gör saker rätt och en dos självförtroende, särskilt när man avslutar med en av dagens bästa scorer och tar sig in i segerstriden. Rinkven är en ny bana för DP World Tour men Söderberg har varit här förut.

– Jag spelade en matchspelstävling här 2019 och jag minns den som ganska rolig. Tajt från tee med ganska hårda fairways så det blir en viktig del den här veckan.

Alexander Björk, Jens Dantorp, Rikard Karlberg, Jesper Kennegård, Joakim Lagergren, Niklas Lemke och Joel Sjöholm gör Söderberg sällskap till start i Soudal Open.

Här är alla TV-tider för veckan


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-05-11
TournyttBritish MastersDP World TourSebastian SöderbergThorbjörn OlesenTournyttU.S. Open
Scroll to Top