Richard Bland har anmält sig till Greg Normans tävling. Foto: Getty Images

Tournytt

Engelsmannen anmäld till LIV Golf Invitational Series

Richard Bland har skrivit på för första tävlingen i nya kritiserade touren.

Text: Olof Åsgård • 2022-05-04 Uppdaterad 2022-05-04

49-årige Richard Bland bekräftar att han anmält sig till första tävlingen i LIV Golf Invitational Series som spelas 9–11 juni på Centurion Club i England, samtidigt som DPWT/LET-tävlingen Scandinavian Mixed på Halmstad GK. 

Förra året tog Bland sin första seger på European Tour (nuvarande DP World Tour) i Betfred British Masters. Det var i hans 478:e start. Den här veckan är han tillbaka för att försvara sin titel i British Masters men bekräftar samtidigt att han ansökt om att få spela i den nya kritiserade tävlingen, men vill inte berätta varför.

– Jag har (anmält mig) och om det är ok, är det där jag vill lämna det. För nu vill jag koncentrera mig på den här tävlingen och jag vill respektera Betfred och British Masters. Så ja, det har jag, men den här veckan är DP World Tour mitt hundraprocentiga fokus, säger Bland.

Engelsmannen är rankad 53:a i världen just nu och är tillsammans med Phil Mickelson de enda som är bekräftat anmälda till den penningstinna tävlingen där den totala prispotten är 25 miljoner dollar. 

Rapporter säger att ytterligare 13 spelare rankade topp-100 i världen ska ha sökt dispens att få tävla på Centurion Club i juni. Vilka de är återstår att se.  


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-05-04
TournyttDP World TourLIV Golf Invitational SeriesRichard BlandTournytt
Rulla till toppen