Phil Mickelson har ansökt om att få spela i London i juni. Bild: Getty Images

Tournytt

Mickelson anmäld till Normans första tävling

15 av världens 100 bästa spelare har anmält sig till penningstinna Liv Golf Invitational Series första tävling. Däribland Phil Mickelson, Sergio Garcia och Louis Oosthuizen.

Text: Bo Steffensen • 2022-04-26 Uppdaterad 2022-04-26

I juni ska den första tävlingen i den kontroversiella LIV Golf Invitational Series ­– som leds av Greg Norman och backas upp av saudiarabiska pengar – spelas på Centurion Club utanför London. Tävlingen är öppen för 48 spelare och har en prispott på 25 miljoner pund (cirka 310 miljoner kronor) vilket gör den till den pengastarkaste tävlingen hittills i golfhistorien.
Måndagen var sista dagen för PGA Tour-spelare att ansöka om spel i tävlingen. Enligt Sport Illustrated har drygt 70 spelare anmält sig, varav 15 är rankade topp 100 i världen.
Eftersom spelare har fått skriva på tysthetslöfte har namnen inte blivit officiella ännu men majorvinnarna Sergio Garcia och Louis Oosthuizen ska, enligt The Telegraph, vara två av dem.

En tredje är Phil Mickelson – som varit borta från golfen sedan han kritiserat dels PGA Tour för omåttligt girighet, dels den Saudiarabiska regimens människosyn.
På måndagen gick Mickelsons agent Sportfive ut med ett pressmeddelande där det bland annat stod:
“Vår klient Phil Mickelson är officiellt anmäld till både PGA Championship och US Open. Vi har även lämnat in en ansökan om spel i den första LIV Golf Invitational i London 9–11 juni. Detta går helt i linje med PGA Tours deadline för ansökan om att spela på en konkurrerande tour. Phil har i nuläget inga konkreta planer när det gäller var och när han ska spela. Detta är inte ett slutgiltigt beslut utan en åtgärd för att hålla alla dörrar öppna.”


Riskerar livstids avstängning

Både PGA Tour och DP World Tour har tidigare satt sig emot spel på den nya touren och varnat spelare att de riskerar livstids avstängning på de båda tourerna och heller inte får spela i Ryder Cup om de väljer att spela på Greg Normans nya tour.
Projektet har setts som särskilt lockande och intressant för de något äldre spelarna där Lee Westwood och Ian Poulter finns bland de som uppvaktats öppet av Greg Norman, skriver bunkered.co.uk.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Steffensen • 2022-04-26
TournyttGreg NormanLIV Golf Invitational SeriesLouis OosthuizenPhil MickelsonSergio GarciaTournytt
Rulla till toppen